8Și Dumnezeu este în stare să facă tot harul să abunde spre voi, ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să abundați spre fiecare lucrare bună. (2 Corinteni 9:1-15)

 

Crezi că Iisus a fost egoist în vreun fel? Și totuși, dacă studiezi cu adevărat Evangheliile, este evident că Iisus nu Și-a dorit niciodată nimic. Mai mult, El a avut atâția bani încât a trebuit să aibă un trezorier (Ioan 13:29). Cu toate acestea, majoritatea creștinilor se opun prosperității financiare, deoarece o echivalează cu lăcomia. Fără îndoială, mulți creștini greșesc în această privință, dar rădăcina tuturor relelor este dragostea de bani, nu banii în sine (1 Timotei 6:10).

Adevărata prosperitate, așa cum învață Biblia și Iisus a practicat-o, nu este egoistă sau lacomă. Iisus a avut multe pentru că a dat mult. După cum spune acest verset, Domnul ne face să fim prosperi, astfel încât să putem avea suficient pentru a face fapte bune. Cei care nu sunt capabili să dea tot ce și-ar dori nu au atins încă nivelul de prosperitate pe care Dumnezeu l-a oferit.

Un alt verset care punctează acest lucru este Efeseni 4:28, care spune: „Cel care a furat, să nu mai fure, ci mai degrabă să lucreze, ca să-şi câştige existenţa în mod cinstit şi să-l poată ajuta pe cel ce este în nevoie.” Dumnezeu te va prosperă pentru a-i putea binecuvânta pe alții. Când înțelegi că acest concept biblic al prosperității nu este deloc egoist, vei dori să prosperi, astfel încât să poți fi o binecuvântare pentru ceilalți.

Credincioșii care spun: „Am suficient și nu I-aș mai cere niciodată lui Dumnezeu mai mult,” dezvăluie că ei cred că prosperitatea este doar pentru ei. Cu această atitudine, ar fi egoist să credem pentru mai mulți bani. Ei cred că sunt sfinți doar împlinindu-și nevoile lor minime. Dar odată ce vor vedea că prosperitatea nu este doar pentru ei, că poate fi un canal al aprovizionării lui Dumnezeu către alții, această atitudine „am suficient” va fi expusă la ceea ce este ea cu adevărat: prostească și auto-neprihănită!

Care este motivul tău pentru care dorești să prosperi? Este totul pentru un câștig egoist, sau vrei să fii o binecuvântare pentru ceilalți? Astăzi, în loc să te gândești la toate nevoile și dorințele tale financiare, privește în jurul tău și ia în considerare nevoile și dorințele celorlalți. Stârnește-ți dorința de a satisface aceste nevoi. Atunci vei avea motivația potrivită pentru a prospera. Dacă Dumnezeu poate să-l dea prin tine, El ți-o va da ție.