Şi Domnul a spus: „Cine este atunci administratorul credincios şi chibzuit pe care stăpânul îl va pune peste servitorii săi, ca să dea măsura de grâu la timp?” (Luca 12:42)

 

Un administrator este o persoană căreia i-a fost încredințată administrarea bunăstării și afacerile altei persoane.  Posesiunile pe care administratorul le controleaza nu sunt ale lui, și nu are libertatea de a face ce vrea cu ele. Ar trebui să împlinească dorințele persoanei care l-a desemnat administrator.

Un bancher este un administrator. Lui i-au fost încrdințați banii altor persoane.  Este liber să investească banii cu întelepciune, într-un fel în care deponenții și acționarii să beneficieze, dar ar ajunge în închisoare dacă ar lua banii și i-ar cheltui cum ar vrea el. Un bancher este responsabil (Luca 16:2) în fața celor ce îi dau banii să îi administreze. Banii nu îi aparțin lui chiar daca se află în posesia sa.

Această pildă și alte scripturi (1 Corinteni 4:1, Tit 1:7, 1 Petru 4:10) îl descriu pe orice credincios ca fiind administrator al harului lui Dumnezeu. Bogățiile, talentele și abilitățile pe care le posedăm, precum si reveleția dragostei lui Dumnezeu ce ne-a fost dată, nu sunt ca noi să facem ce vrem cu ele. Am primit aceste lucruri de la Dumnezeu și de aceea suntem responsabili în fața Sa pentru felul corect în care le folosim, sau pentru felul incorect în care folosim aceste daruri. Păstrând asta în mintea noastră este esențial pentru a îndeplini obligațiile pe care le avem în fața Domnului, ca și administratori ai harului Său variat.

Fii un credincios și înțelept administrator al harului de astăzi, al lui Dumnezeu.  Arată altor oameni dragostea și iertarea pe care ai primit-o de la El, și îndreaptă-i către El prin tot ceea ce spui sau faci.