• Post category:Devoțional

2Şi Domnul i-a zis lui Ghedeon: „Poporul care este cu tine este prea mult ca să dau pe Madian în mâna lor, ca nu cumva Israel să se laude împotriva Mea, zicând: «Mâna mea m-a salvat».” (Judecători 6:33-7:8)

 

Ghedeon se luptase cu necredința. De aceea, el a pus o învelitoare de lână înaintea Domnului. Acum Domnul îi spunea că are prea mulți oameni în armata lui. Deși erau deja depășiți cu mult, Domnul l-a instruit să strângă rândurile. Așa că Gideon le-a spus tuturor celor care se temeau să plece. Douăzeci și două de mii de bărbați s-au dus acasă! Aceasta l-a lăsat cu zece mii, dar Domnul a spus că încă sunt prea mulți. L-a îndrumat pe Ghedeon să-i separe pe bărbați în funcție de cum beau din pârâu, iar el a ales trei sute deoarece au îngenuncheat pentru a bea, prinzându-și mâinile și aducând apa la gură.

De ce a micșorat Domnul armata lui Gideon, care era deja mică? El nu voia ca altcineva să-și asume creditul pentru victorie. El a dorit ca numărul de oameni să fie atât de mic încât să nu existe nici o îndoială în mintea cuiva că victoria nu a fost un miracol al Domnului. El i-a pus special într-o situație imposibilă, astfel încât oamenii Săi să afle cât de grozav era El.

Domnul nu i-a adus pe madianiți împotriva poporului Său și nu a cauzat problema; dar când a apărut problema, El l-a condus într-un mod special pe Gideon într-un fel în care doar puterea Sa supranaturală i-a putut elibera. El vrea să facă același lucru pentru tine astăzi. El te poate conduce să faci lucruri care par nebunești pentru mintea ta naturală, doar pentru ca El să ți se reveleze într-un mod miraculos. El răspândește adesea înțelepciunea convențională, astfel încât să știi că izbăvirea ta este total de la El.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.