Cel ce locuieşte în locul tainic al Celui PreaÎnalt și se odihnește la umbra Celui Atotputernic. (Psalm 91:1)

 

Există o grămadă de îngrijorări oriunde te-ai uita azi – la știri, în ziare, pe rețelele de socializare și, din păcate, și în media creștină de asemenea. Cu toate acestea, este important să nu lăsăm frica să ne cuprindă inimile. Ca și credincioși, nu avem nici o treabă în a ne hrăni fricile. Dacă mintea ta este plină de anxietăți poate că este momentul să îți evaluezi dieta mentală. La ce ai meditat, conștient sau inconștient? Asimilezi și crezi tot ceea ce vezi la știri, sau trăiesti prin ceea ce Domnul Iisus Hristos ți-a procurat la Calvar?

Pentru a înțelege inima lui Dumnezeu cu privire la tine, în pofida fricilor tale și mergând în protectia Sa, este important de observat punctul cheie din versetul de astăzi, al Psalmului 91. În ebraică, cuvântul a locui este yashab, care înseamnă a te așeza, a rămâne, a te stabili.  Observă că ceea ce Dumnezeau vrea ca tu să faci, pentru a te bucura de protecția Sa, este să te odihnești.  Protecția Sa, pacea, dragostea și alte binecuvântări se revarsă peste viața ta atunci când ești într-un loc al odihnei.

Meditează la ceea ce înseamnă  a te odihni sau a te așeza. Biblia spune că suntem așezați cu Hristos la dreapta Tatălui (Efeseni 2:6; Evrei 1:3). Cuvântul „așezat” înseamnă că tu nu mai ești ridicat și lucrezi.

Sub Vechiul Legamânt, preotul trebuia să ofere sacrificiul la ora 9:00 AM, și să rămână în picioare pentru următoarele șase ore, până după sacrificiul de după-amiază, de la ora 15:00. Domnul nostru Iisus a fost crucificat la ora 9:00 AM, a rămas agătat pe cruce șase ore, până când a murit  la ora 15:00, împlinind astfel ambele sacrificii – cel de dimineață și cel de după-amiază (Evrei 10:11-12). Deoarece Iisus a fost sacrificiul final, slujba preotului s-a încheiat și el nu trebuie să mai stea niciodată în picioare. Pentru că Domnul nostru a declarat la Calvar – „S-a sfârșit!” (Ioan 19:30), noi acum suntem așezați în Hristos. Putem trăi în locul secret al Celui PreaÎnalt – un loc al păcii, al siguranței și al protecției – și putem fi eliberați de orice frică, deoarece sângele Domnului Iisus a plătit pentru fiecare binecuvântare de protecție, din Pslamul 91!

Astăzi,  chiar dacă te confunți cu probleme financiare, insomnii, sau dacă ești acaparat de depresie și gânduri de sinucidere, descoperă un Dumnezeu care te iubește, și ale cărui mâini puternice și protectoare sunt peste întreaga ta viață și peste orice domeniu ce te îngrijorează.