8Şi a fost aşa: a doua zi, când a intrat Moise în cortul mărturiei, iată, toiagul lui Aaron pentru casa lui Levi înmugurise şi făcuse boboci şi înflorise şi copsese migdale. (Numeri 17:1-11)

 

Dumnezeu îi va dovedi întotdeauna pe cei pe care i-a stabilit în autoritate prin rodul lor. De-a lungul timpului Său pe pământ, Iisus a dovedit că autoritatea Lui a venit de la Dumnezeu nu numai datorită tuturor semnelor, minunilor și miracolelor pe care El le-a făcut, ci prin mulțimile care L-au urmat și ale căror vieți au fost schimbate dramatic prin învățătura Lui.

Evreii religioși nu au acceptat niciodată și nu s-au supus autorității pe care Iisus avea, însă lipsa de respect pentru autoritate a fost întotdeauna una dintre cele mai frecvente probleme din lumea noastră. Astăzi o vedem în casele noastre, în biserică și în atitudinile pe care oamenii le au față de guvernare. În această istorisire din Numeri, poporul Israel a pus sub semnul întrebării autoritatea lui Moise și Aaron pentru a guverna națiunea Israel.

În Numeri 16, Core a calomniat caracterul și autoritatea lui Moise, iar pământul l-a înghițit imediat atât pe el cât și pe toți cei asociați cu el. Apoi, alți 14.000 de israeliți l-au criticat pe Moise pentru modul în care s-a ocupat de Core și au murit de o ciumă a Domnului. Autoritatea lui Moise a fost atacată și Dumnezeu i-a dovedit-o în mod supranatural, dar oamenii tot nu-l acceptau.

Pentru a rezolva problema, Domnul i-a poruncit lui Moise ca cei ce erau conducătorii fiecărui seminții să-și ia toiagele, care simbolizau autoritatea, și să-și scrie numele pe ele. Apoi, toate toiegele au fost așezate peste noapte în Locul Sfânt. În dimineața următoare, toiagul lui Aaron a înmugurit, a înflorit și a produs migdale. Celelalte toiege erau încă bastoane goale. Aceasta a rezolvat pentru totdeauna problema celui pe care Dumnezeu l-a ales să conducă națiunea. Rodul a făcut diferența!

Poți spune întotdeauna cine are autoritatea dată de Dumnezeu prin roadele pe care le produce (Matei 7:20). Deși trebuie să-i onorezi și să-i respecți întotdeauna pe cei care au autoritate asupra ta, este posibil ca unii să nu producă roade pentru Împărăția lui Dumnezeu. În loc să-i judeci ca pe Core, roagă-te pentru ei. Fii smerit ca Moise, și roadele tale vor ieși în mod firesc.