3Portarul îi deschide și oile aud vocea lui; iar el își cheamă oile pe nume și le conduce afară. (Ioan 10:1-5)

 

Iisus a spus că oile Lui cunosc vocea Sa și nu cunosc vocea străinilor (v. 4-5). Cu toate acestea, se pare că majoritatea creștinilor experimentează contrariul. Marea majoritate a credincioșilor îl aud pe diavolul, lumea și firea lor pământească tare și limpede, dar le este greu să-L audă pe Domnul. Acesta nu este creștinismul normal.

Iisus a pictat o imagine în care arată că oile Sale sunt sensibile la vocea Lui și tare de auz când vine vorba de oricine altcineva. Aceasta ar trebui să fie experiența creștină tipică. Deci, ce se întâmplă cu noi? De ce pare că experiența noastră este atât de diferită de ceea ce a spus Iisus că va fi?

Putem fi siguri că problema este auzul noastru, nu vorbirea lui Dumnezeu. El ne vorbește continuu în multe feluri diferite, dar de multe ori ratăm. Psalmul 19:1-4 și Romani 1:20 declară că Dumnezeu ne vorbește prin creație. În fiecare zi are ceva nou de spus, dar suntem prea ocupați să observăm.

Dumnezeu ne vorbește, de asemenea, prin Cuvântul Său, dar puțini dintre noi își găsesc timp să citească, să studieze, sau să mediteze la el. Suntem prea ocupați să ne facem timp pentru televizor, internet, filme, slujbă, sporturi și o multitudine de alte lucruri care ne umplu capul cu orice altceva în afară de Iisus. Ne mai surprinde de ce nu auzim sau de ce nu recunoaștem vocea Sa atunci cand El ne vorbește?

Iisus a spus că îți vorbește și te-a echipat să auzi vocea Lui. Tu trebuie doar să intri pe frecvența Lui. Astăzi, și în orice altă zi, fă-ți timp să nu auzi nimic altceva decât vocea Lui, și nu va dura mult până când Îl vei auzi mai mult decât pe oricine și orice altceva.