10Cel ce este credincios în puțin, este credincios și în mult; și cel ce este nedrept în puțin, este nedrept și în mult. (Luca 16:1-13)

 

Aceasta a fost o declarație uimitoare din partea lui Iisus, și are multe aplicări. În context, însă, Iisus vorbea despre bani. Întreaga pildă despre ispravnicul nedrept vorbește despre necredința sa în ceea ce privesc banii. Iisus repetă acest adevăr în versetul următor și înlocuiește cuvintele nedreapta mamonă cu „în puțin.” Cuvântul lui Dumnezeu nu lasă nici o îndoială că banii reprezintă cel mai scăzut nivel de administrare.

Acest lucru aduce câteva întrebări serioase. Dacă banii reprezintă minimul și nu putem avea încredere în Dumnezeu cu finanțele noastre, cum putem avea încredere în El în lucruri mai mari, precum destinul nostru etern? Cum poate o persoană să spună, „O, da, știu că mă duc în cer, dar nu pot avea încredere în Dumnezeu pentru a da zeciuala bisericii mele.” Dacă nu avem suficientă credință de a ne încrede în Dumnezeu pentru a da, atunci cum poate această credință să ne ducă-n cer?

Iisus a folosit același raționament pentru a-i sluji tânărului bogat (Marcu 10). Acest om a avut un devotament superificial, și a mărturisit că a făcut totul corect. Dar Iisus i-a văzut inima și i-a spus să vândă tot ce avea și să dea săracilor. Iisus a putut spune prin răspunsul său cât de devotat îi era acest om lui Dumnezeu.

Știai că modul tău de a folosi banii spune multe despre credința ta în Dumnezeu? Nimeni nu poate mărturisi credința adevărată în Dumnezeu dacă nu este credincios față de El cu banii. Banii reprezintă nivelul începător al credinței. Gestionarea financiară este cea mai mică manifestare a credinței în Dumnezeu. Este ca treapta de jos a unei scări. Nu poți merge mai sus dacă nu faci acest prim pas. Fii credincioși cu dărnicia ta astăzi și Dumnezeu te va urca mâine pe scară spre lucruri mai mari.