• Post category:Devoțional

2Şi ucenicii Săi L-au întrebat, spunând: „Rabi, cine a păcătuit: acesta, sau părinţii lui, că s-a născut orb?” (Ioan 9:1-4)

 

Ucenicii au pus o întrebare care încă mai încurcă mulți oameni astăzi. De ce se naște un copil cu un defect fizic? Este o judecată a lui Dumnezeu asupra părinților pentru un anumit păcat, sau este o judecată a lui Dumnezeu asupra copilului pentru păcatele pe care Dumnezeu știe că le va comite? Iisus a legat anterior boala cu păcatul; cu toate acestea, în acest caz, El a spus că această orbire nu a fost cauzată de păcatele acestui om, sau ale părinților săi.

Acest lucru a determinat mulți oameni să interpreteze restul acestui verset spunând că Dumnezeu l-a făcut pe acest om orb doar pentru ca El să-l vindece și să fie glorificat prin aceasta. Din această gândire, multe învățături doctrinare au apărut despre modul în care boala și alte probleme din viața noastră sunt de fapt binecuvântări de la Dumnezeu, destinate să-I aducă glorie lui Dumnezeu și disciplinare pentru noi. Totuși, acest raționament nu se potrivește cu celelalte adevăruri ale Cuvântului lui Dumnezeu.

Nu Dumnezeu a făcut ca acest cerșetor să fie orb. Acest om nu s-a născut orb din cauza păcatelor unei persoane, ci pentru că păcatul, în general, a stricat echilibrul perfect pe care Dumnezeu l-a creat în natură. Prin urmare, unele boli se întâmplă nu ca un rezultat direct al păcatelor unei persoane, ci ca un rezultat indirect al păcatului în general.

Deuteronomul 28 răspunde pentru totdeauna întrebării dacă boala, sărăcia și asuprirea sunt cu adevărat binecuvântări deghizate. Dumnezeu spune că boala și sărăcia sunt blesteme – nu binecuvântări de la Dumnezeu. Hristos ne-a răscumpărat din aceste blesteme ale Legii pentru ca acum binecuvântările să vină peste noi, prin El (Galateni 3:13).

Blestemul tuturor păcatelor și bolilor a fost aruncate asupra Iisus, iar când L-ai acceptat ca Domn și Mântuitor al tău, toate blestemele au fost eliminate din viața ta. Astăzi ești binecuvântat cu sănătate și vindecare prin sângele ispășitor al lui Iisus Hristos!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.