1Aveți grijă să nu faceți milosteniile voastre înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel, nu aveți răsplată de la Tatăl vostru care este în cer. (Matei 6:1-4)

 

Motivul din spatele darului tău este mai important decât darul în sine. Pavel a spus dacă și-ar da toate bunurile sale pentru a-i hrăni pe săraci, sau dacă ar face sacrificiul suprem de a-și da propria viață pentru altcineva, dar nu ar fi motivat de dragoste, atunci darul său nu i-ar aduce nici un profit (1 Corinteni 13:3).

Mulți creștini dau cu credincioșie, dar nu văd niciodată răsplata însușită pe care Iisus a promis-o, deoarece motivațiile lor sunt greșite  (Marcu 10:29-30).  Pavel a spus că Dumnezeu iubește un dătător vessel – nu pe unul care dă într-un mod reticent sau din obligație (2 Corinteni 9:7).

Iisus ne-a dat cheia pentru a ne purifica motivele în această învățătură. El a spus: „Ci tu, când faci milostenii, să nu ştie stânga ta ce face dreapta” (Matei 6:3). Să dăruiești într-o manieră în care nu vei primi recunoaștere pentru darurile tale garantează că motivațiile tale sunt corecte și îți oferă adevărata bucurie, care vine prin dăruirea de sine. (Fapte 20:24)

Cere-I Domnului să îți arate astăzi o oportunitate de a da un cuvânt bun sau o mână de ajutor cuiva care nu îți va putea rambursa și unde alții nu vor ști niciodată despre asta. Acesta ar putea fi un coleg de muncă, un soț, un copil care nici nu va observa fapta ta, sau orice altă persoană. Vei constata că atunci când le cauți, aceste oportunități sunt în jurul tău.