6Şi eu am zis: „Vai, Doamne Dumnezeule, iată, eu nu ştiu să vorbesc, pentru că sunt un copil!” (Ieremia 1:4-10)

 

Dumnezeu tocmai ce i-a dezvăluit lui Ieremia că El l-a creat pentru un scop anume. El l-a sfințit și l-a rânduit să fie profet pentru națiunea lui Israel. Ce veste minunată! Cât de grozav să știi că Dumnezeu a avut un scop special atunci când l-a creat. Nu a fost un accident. El a fost creat pentru a realiza o lucrare pentru Domnul.

Cu toate acestea, Ieremia nu a fost binecuvântat de această veste – a fost intimidat. El a vrut să iasă din planul lui Dumnezeu pentru viața sa. El a considerat chemarea ca fiind prea mare pentru el, dar adevărul este că, dacă nu simți că ceea ce ești chemat să faci nu este mai mare decât ceea ce crezi că poți face, atunci probabil că nu este de la Dumnezeu. Dumnezeu este un Dumnezeu măreț și ne cheamă la lucruri mărețe. Noi gândim mic. Dumnezeu gândește măreț. Slavă Domnului, El este cel care ne împuternicește și ne permite să facem ceea ce El ne cheamă să facem.

Ieremia a protestat ca fiind doar un copil și nu poate vorbi. Dar adevărul este că el era un om matur la acel moment. El se referea la convingerea lui că era nu era potrivit pentru lucrare. Moise a încercat același lucru cu Dumnezeu (Exod 4:10). Cu toții am încercat aceasta. Dar Domnul i-a poruncit lui Ieremia să nu spună niciodată că este incompetent.

Niciunul dintre noi nu este capabil să îndeplinească voia lui Dumnezeu pe cont propriu, dar niciunul dintre noi nu este pe cont propriu atunci când suntem supuși voii lui Dumnezeu. El ne oferă ungeri și daruri speciale pentru a împlini voia Lui. Tot ce trebuie să facem este să ne dăm Lui și El va face restul.

Tu știi care este voia lui Dumnezeu pentru viața ta? Îți lipsește ceea ce este nevoie pentru a face aceasta? Ești într-o companie bună. Nu încerca să îndeplinești sarcina prin propria-ți fortă și nu te mai referi niciodată la slăbiciunea ta. În schimb, trebuie doar să te dai Lui și să avansezi.