33Deci, la înviere, căruia dintre ei îi va fi soţie? pentru că cei şapte au avut-o de soţie.” 34Şi Iisus le-a spus: „Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită, (Luca 20:27-40)

 

Este îndoielnic că situația legată de Saduchei a avut loc vreodată. Este mai probabil că au afirmat un caz ipotetic pentru a discredita învierea, ceea ce ei nu credeau că este scriptural. Dacă accepți presupunerea lor de bază (căsătoria continuă în cer), atunci raționamentul lor a fost corect. Nu ar fi posibil să se administreze căsătoria în cer după ce au avut mai mulți pateneri pe pământ. Raționamentul lor nu a fost greșit, dar faptele pe care se bazau raționamentul lor nu a fost scriptural.

Biblia vorbește despre doi devenind „un singur trup” în căsătorie, iar îngerii nu sunt carne. Pavel a spus: „Carnea și sângele nu pot moșteni Împărăția lui Dumnezeu” (1 Corinteni 15:50). Prin urmare, căsătoria este o instituție pământească limitată la muritori de carne și sânge și nu va exista în ceruri. Căsătoria, la fel ca moartea, este temporară pentru muritori în timp ce ei sunt pe pământ. Acesta este motivul pentru care o persoană al cărei partener a murit este liberă să se recăsătorească. Căsătoria se referă numai la această viață.

Aceasta nu înseamnă că un cuplu care s-a iubit adânc aici pe pământ se va iubi mai puțin în cer. Se vor iubi infinit mai mult, dar va fi dragostea agape a lui Dumnezeu, nu iubirea romantică umană, și nu se va limita la o singură persoană. Putem fi siguri că cerul va depăși orice așteptare pe care o avem, astfel încât nimeni să nu fie dezamăgit!

Astăzi, mulți oameni folosesc raționamentul logic pentru a încerca să discrediteze anumite doctrine ale Cuvântului lui Dumnezeu, dar Iisus a spus că greșesc, deoarece nu cunosc Scripturile (Marcu 12:24). Numai raționamentul bazat pe Scriptură are un merit. Când decizi să crezi orice doctrină a bisericii, asigură-te că știi ce spune Biblia cu adevărat despre ea. Atunci vei sta pe o temelie fermă pentru viața ta.