27auzind despre Iisus, venind prin mulţime pe dinapoi, I-a atins haina. (Marcu 5:25-34)

 

Unul dintre ingredientele credinței este determinarea, care este definită ca „puterea de a alege, de a stabili obiective și de a acționa asupra lor ferm, în ciuda opoziției sau a dificultăților.” Această femeie era hotărâtă. Petrecuse deja ani întregi și își cheltuise toți banii pe doctori, dar nimic nu a ajutat-o. Era, de fapt, mai rău. Majoritatea oamenilor ar fi renunțat, dar aceasta era o femeie determinată. Ea a auzit despre Iisus și a știut că-și va primi vindecarea prin El; dar când L-a găsit, a întâlnit încă un obstacol: o mulțime Îl impresura.

Iisus era înconjurat din toate părțile de o mulțime de oameni care Îl îmbulzeau. Ea era o femeie fragilă și bolnavă. Cum ar fi putut vreodată să treacă prin acea mulțime? Pe lângă toate acestea, problema sângerării a făcut-o necurată. Nu ar fi trebuit să fie în public pentru că i-ar fi spurcat. Dacă cineva ar fi recunoscut-o și i-ar fi dezvăluit necurăția, legea evreiască permitea mulțimii să o omoare cu pietre. Dar ea nu s-a lasat descurajată.

S-a târât prin mulțime și a atins tivul hainelor lui Iisus. Târâtul era singurul mod în care ea ar fi putut face aceasta. Într-o mulțime atât de densă, nu putea să se aplece și să apuce tivul hainei Sale. Trebuia să stea în mâini și în genunchi. Femeia aceasta ar fi făcut orice pentru se vindeca!

Majoritatea oamenilor nu ar face ceea ce a făcut această femeie. Ei nu s-ar expune la toate asemenea probleme. Ei nu și-ar pune viața în pericol, fiindcă sunt într-o mulțime care ar putea arunca cu pietre în ei. Ei nu ar sta în mâini și în genunchi și nu s-ar târî printr-o mulțime de oameni. Și probabil că nici nu s-ar vindecat. Majorității oamenilor le lipsește hotărârea.

Ce se află între tine și ceea ce ai nevoie de la Domnul astăzi? Asigură-te că nu este lipsa ta de determinare.