4Şi din tabăra filistenilor a ieşit un luptător: numele lui era Goliat, era din Gat; înălţimea lui era de şase coţi şi o palmă. (1 Samuel 17:1-11)

 

Goliat avea o înălțime de vreo 2,90 metri, de două ori mai înalt decât David. David probabil că nu cântărea mai mult decât haina pe care o purta Goliat, dar era mai mare în interior decât Goliat la exterior. Noi, de asemenea, evaluăm adesea lucrurile doar în termeni fizici. Fizic, Goliat a fost un gigant; dar în a avea încredere în Dumnezeu, el a fost un pitic. David a fost uriașul în credință și aceasta a câștigat bătălia. Oricine este puternic în a-L crede pe Dumnezeu este un uriaș pe tărâmul spiritual și capabil să facă mari lucrări.

Subestimăm și subliniem excesiv problemele care ne confruntă pentru că uităm cine suntem în Iisus Hristos. David a fost regele uns al lui Dumnezeu, dar Iisus este Regele, deoarece a omorât cel mai mare gigant cu care omenirea s-a confruntat vreodată: păcatul. Toată lumea născută din Dumnezeu este un gigant spiritual cu o putere și autoritate mult mai mare decât orice întâlnim de la vrăjmaș, lume sau carnea noastră.

Cere-I lui Dumnezeu să îți deschidă ochii să vezi cine ești în spiritual. Vei descoperi că ești un gigant care a fost intimidat de pitici! Adevărul este că ești la fel de uns și de puternic ca David și chiar mai mult astăzi, deoarece ai Duhul Sfânt care trăiește în tine.