39Dar Eu vă spun: „Nu vă împotriviți celor ce  fac rău; ci oricui te va lovi peste obrazul tău drept, întoarce-i și pe celălalt.” (Matei 5:38-48)

 

Ai prefera ca Dumnezeu să te apere sau să te aperi singur? Aceasta este alegerea pe care Iisus o prezintă aici. „Întoarcerea celuilalt obraz” nu este o rețetă pentru abuz, ci mai degrabă modaliatatea prin care Domnul Se implică în apărarea ta.

Mulți oameni cred că aceste instrucțiuni ale lui Iisus garantează că ceilalți vor profita de ele. Aceasta ar fi adevărat dacă nu ar exista Dumnezeu! Cu toate acestea, atunci când urmăm poruncile Lui, știm că El este de partea noastră. El a spus în Romani 12:19: „Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi, ci daţi loc furiei, fiindcă este scris: Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti, spune Domnul.”

Când ripostăm, ne bazăm pe propriile noaste forțe; dar când întoarcem celălalt obraz, Îl invocăm pe Dumnezeu ca apărare a noastră. Odată ce înțelegem acest lucru, devine evident că aceste instrucțiuni sunt pentru binele nostru.

Iacov 1:20 spune că „furia unui om nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu.” Indiferent de cât de adecvată poate părea furia noastră sau cât de mult credem că mânia noastră ar putea face o persoană sau o situație să se schimbe, nu vom atinge niciodată ce-i mai bun al lui Dumnezeu în felul acesta.

Când te aperi, Îl oprești pe Dumnezeu să te apere. Când întorci celălalt obraz către inamcii tăi, eliberezi puterea lui Dumnezeu în numele tău. Lasă-L pe Dumnezeu să te apere azi.