46Și s-a întâmplat, că după trei zile L-au găsit în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, deopotrivă ascultându-i și punându-le întrebări. (Luca 2:41-51)

 

Aceasta este singura înregistrare scripturală a copilăriei lui Iisus; cu toate acestea, putem învăța multe din acest scurt verset. La vârsta de doisprezece ani, înțelepciunea Sa i-a uimit pe bărbații care și-au petrecut o viață studiind Scripturile (v. 47). Amintiți-vă că Iisus nu a avut acces tot timpul la o copie a Bibliei, așa cum avem noi astăzi. El a primit cunoșterea revelatoare de la Tatăl Său ceresc, dar a trebuit să viziteze sinagoga pentru a citi sulurile Cuvântului lui Dumnezeu.

Chiar și la vârsta de 12 ani, Iisus a înțeles clar cine era Tatăl Său adevărat și de ce a venit pe lume (v. 49). Totuși, El a pus și întrebări cărturarilor (v. 46). Acest lucru este uimitor când îți dai seama că în El sunt toate comorile înțelepciunii și cunoașterii (Coloseni 2:3). Deși era Dumnezeu, El a locuit în corp uman fizic, cu o minte naturală, care trebuia educată.

Vedem că Iisus știa chemarea și scopul Lui chiar în copilăria Sa fragedă, dar El a vrut totuși să studieze și să Se pregătească pentru lucrarea pe care Dumnezeu L-a chemat să o îndeplinească. El face același lucru cu tine, pregătindu-te pentru ceea ce El te-a chemat să faci.

Dacă nu știi la ce ești chemat să faci, întreabă-L astăzi! Apoi cere-I să-ți arate ce poți face pentru a-ți pregăti mintea și inima pentru tot ce vrea ca El să realizeze prin tine.