Şi a luat pâine şi a adus mulţumiri şi a frânt-o şi le-a dat, spunând: Acesta este trupul Meu care este dat pentru voi; să faceţi aceasta în amintirea Mea. (Luca 22:19)

 

Pâinea comuniunii simbolizează trupul lui Iisus, care a fost frânt pentru noi, prin suferințele Sale. El nu doar că a murit pentru noi, pe cruce, ci a suportat 39 de biciuri pe spatele Său, prin care noi suntem vindecați (1 Petru 2:24). Luând parte la cină ar trebui să ne reamintim de salvarea emoțională și fizică pe care Iisus a obținut-o pentru noi.

Cina Domnului vine dintr-o parte a mesei de Paște ce se celebra odată pe an. Cu toate acestea, biserica creștină timpurie a luat cina săptămânal și uneori zilnic. Nu există o frecvență specifică a Cinei Domnului prescrisă în Scriptură.

Pe măsură ce luăm cina, ne amintim solemn de moartea Domnului, precum și de unirea noastră cu El, prin moarte Sa. Am murit cu El și apoi am înviat cu El la o viața eternă, de care ne bucurăm acum (Coloseni 1:12). Mâncând pâinea luăm parte la o vindecare și o plinătate, deoarece trupul Lui a fost frânt ca trupul nostru să poată fi întreg. Bând vinul luăm parte la neprihănirea Sa, pe care ne-a transmis-o prin sângele Său vărsat.

Cina Domnului este una dintre cele mai puternice mărturisiri ale credinței tale în lucrarea de mântuituire a lui Isus, iar 1 Corinteni 11:27 ne spune că nu ar trebui să o luăm cu ușurință. Astăzi, amintește-ți de modul miraculos prin care Iisus te-a salvat și ți-a transforma viața. Și de fiecare dată când ai ocazia sau simți imboldul de a lua cina, fă să fie timpul special cu Domnul, pe care l-a intenționat să îl ai.