21Şi Iisus, răspunzând, le-a spus: „Adevărat vă spun, dacă aveţi credinţă şi nu vă îndoiţi, veţi face nu numai ce s-a făcut smochinului, ci chiar dacă aţi zice muntelui acestuia: «Ridică-te şi aruncă-te în mare», se va face. 22Şi toate câte veţi cere în rugăciune, crezând, veţi primi.” (Matei 21:18-22)

 

Ce este diferit la credința care mută munții? În primul rând, felul de credință al lui Dumnezeu înțelege și folosește autoritatea. Observă că Iisus a spus că ar trebui să-i vorbim muntelui. Majoritatea oamenilor se roagă lui Dumnezeu despre muntele lor, dar Domnul a spus că ar trebui să-i vorbim direct. Acest lucru reflectă autoritatea noastră dată de Dumnezeu.

Odată am avut o durere de dinți care m-a deranjat timp de două săptămâni. M-am rugat și L-am rugat pe Dumnezeu să mă vindece de mai multe ori. În timp ce călătoream, am ascultat un mesaj în care predicatorul spunea despre a-i vorbi muntelui în loc să-I vorbești cu Dumnezeu. Mi-am dat seama că nu făcusem aceasta. Nu-mi folosisem autoritatea în numele lui Iisus. Îi ceream lui Dumnezeu să facă ceva ce mi-a spus ca eu să fac!

Când am ajuns la hotel, m-am uitat în oglindă, mi-am lipit degetul în gură, am arătat spre dinte și mi-am spus: „Ești vindecat în numele lui Iisus. Durere, pleacă chiar acum!” În mai puțin de zece minute, toată durerea a dispărut și nu am avut niciodată o altă problemă cu acel dinte.

Credința care se mută munții crede că Dumnezeu ne-a oferit deja vindecarea. În numele lui Iisus, poți vorbi direct problemei tale în loc să vorbești cu Dumnezeu despre această problemă. Folosește-ți autoritatea dată de Dumnezeu și vorbește-i muntelui tău astăzi. Dacă tu crezi, el se va îndepărta.