32Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu slăbească credinţa ta; şi tu, când te vei întoarce, să-i întăreşti pe fraţii tăi.” (Luca 22:31-61)

 

Iisus l-a informat pe Petru că Satan dorea să-l cearnă ca grâul (v. 31). Știm din Scriptură că mai târziu în acea noapte, Petru a negat de trei ori că-L cunoaște pe Iisus (Luca 22:54-62). Părea că diavolul a reușit chiar și după ce Iisus S-a rugat pentru el. S-a rugat Iisus o rugăciune la care nu a primit răspuns? Cu siguranta nu!

În acest verset, Iisus a vorbit și despre ce ar trebui să facă Petru atunci când a fost schimbat. Prin urmare, El a prevăzut negarea lui Petru, S-a rugat ca a lui credință să nu eșueze și nu a eșuat. Este posibil să eșuăm în acțiunile noastre, dar să nu eșuăm în inimile noastre.

În noaptea aceea, Petru a spus că îl va urma pe Iisus până la moarte (v. 33). El a dovedit-o încercând să-L apere pe Domnul împotriva soldaților romani care veneau să-L aresteze (Luca 22:50-51). Aceasta a fost o misiune de sinucidere. Dacă Iisus nu ar fi intervenit, Petru ar fi fost ucis. Nu există nici o îndoială că inima lui Petru îi era devotată lui Iisus.

La fel ca mulți dintre noi, după marele său spectacol de curaj, Petru nu a fost pregătit pentru bătălia spirituală pe care a întâlnit-o mai târziu. Dacă războiul ar fi fost pe tărâmul fizic, cu pumnii și săbiile, ar fi luptat până la moarte. Dar el nu știa cum să stea în picioare spiritual. Petru a negat pe Domnul cu gura, dar nu în inima lui. El a dovedit acest lucru prin remușcările pe care le-a experimentat după ce L-a văzut pe Iisus întorcându-se și privindu-l (Luca 22:61).

Poate că L-ai dezamăgit pe Domnul în vreun fel în acțiunile tale. Iisus S-a rugat pentru tine ca nici credința ta să nu dea greș. Știind acest lucru, te poți ridica din nou, la fel ca Petru, și să-I slujești Domnului din toată inima în orice faci. Amintiște-ți, Dumnezeu l-a folosit pe Petru să predice primul mesaj al Evangheliei în ziua Cincizecimii.