22Şi Iisus, răspunzând, le-a spus: „Aveţi credinţă în Dumnezeu.” (Marcu 11:20-26)

 

Acest verset este adesea folosit pentru a învăța că trebuie să avem credință în credința noastră. Este adevărat că trebuie să înțelegem și să credem că această credință pe care o avem este suficientă pentru a obține orice avem nevoie de la Domnul, dar acest verset ne învață în mod specific că ea ar trebui să fie în Dumnezeu, nu în credința noastră.

Credința noastră trebuie să fie în altcineva decât în noi înșine, sau noi suntem pur și simplu din mișcarea „New Age.” Dacă credința noastră este în noi înșine, sau în circumstanțele noastre, suntem sortiți să nu reușim. Când credința noastră este în Dumnezeu, credința noastră este puternică!

Evrei 12:2 spune că trebuie să ne uităm „la Iisus, autorul și desăvârșitorul credinței noastre.” Credința începe și se termină cu Dumnezeu. Credința este total dependentă de El. Unei persoane a cărei credință este cu adevărat în Dumnezeu nu îi va fi mai greu să aibă credință pentru lucruri mari și mai ușor să aibă credință pentru probleme minore. Totul este mic în comparație cu capacitatea lui Dumnezeu. El este nelimitat. Dacă credința noastră este în Dumnezeu, atunci credința noastră nu ar trebui să cunoască limite.

Este credința ta în Dumnezeu? Este ușor de spus. Poți să ai credință pentru orice sau anumite lucruri sunt prea mari? Dacă credința ta este limitată, atunci credința ta nu este în totalitate în Dumnezeu. Încă te bazezi prea mult pe tine însuți și pe ceilalți. Când credința ta este numai în Dumnezeu, nimic nu este imposibil (Marcu 9:23; 10:27).

Tu Îl poți limita pe Dumnezeu (Psalmul 78:41). Unul dintre cele mai rapide moduri de a face aceasta este să ai mai multă credință în capacitatea ta de a eșua decât în capacitatea lui Dumnezeu de a reuși. Astăzi, pune-ți toată credința doar în El. Aceasta este cheia pentru a avea o zi bună!