11Iar parabola este aceasta: Sămânţa este Cuvântul lui Dumnezeu. (Luca 8:4-11)

 

În pilda semănătorului, Iisus a învățat că sămânța este Cuvântul lui Dumnezeu, dar trebuie să fie plantată în inimile noastre și să fie lăsată să germineze înainte de a elibera puterea lui Dumnezeu. El a spus că sămânța Cuvântului a fost plantată într-unul din cele patru tipuri de pământ, care erau cele patru condiții ale inimilor oamenilor. Cuvântul este întotdeauna același, dar rezultatele sunt diferite, deoarece starea inimii fiecăruia este diferită. Variabila din această parabolă este starea inimii, nu Cuvântul lui Dumnezeu. Ca o sămânță plantată într-un sol bun, Cuvântul va crește mereu și va da roade dacă este plantat într-o inimă bună.

Cum să ai o inimă în care sămânța Cuvântului lui Dumnezeu să crească și să înflorească? Un pământ bun nu se întâmplă pur și simplu; el trebuie cultivat. Acesta este motivul pentru care doar una din patru persoane, din pilda lui Iisus, a adus roade. Este nevoie de mult timp, efort și sârguință pentru a fi un creștin roditor. Viața creștină nu este ca o cursă de 100 de metri, ci mai degrabă un maraton de 50 de km, iar orice fermier îți va spune că este mai rapid și mai ușor să crești buruieni decât să crești roșii sau porumb!

În toată această pildă, Cuvântul a fost cel care a produs rodul. Terenul i-a oferit pur și simplu un loc bun pentru a se dezvolta. Dacă pur și simplu vom pune Cuvântul lui Dumnezeu în inimile noastre, îl vom proteja și-i vom da prioritate în viața noastră, Cuvântul va produce roade de la sine. Satan a înșelat mulți oameni în a se gândi că nu au talentele sau abilitățile de a fi creștini roditori, dar nu ei sunt cei care dau roade; Cuvântul lui Dumnezeu din ei aduce bucurie și succes în viața lor.

Astăzi, meditează și trăiește conform Cuvântului pe care îl semeni în inima ta. Dacă protejezi și stai pe Cuvântul semănat în inima ta, Cuvântul va face restul.