Marcu 1:21-28; Luca 4:33-37

Şi era în sinagoga lor un om cu duh necurat şi el striga (Marcu 1:23)

 

Mulți oameni nu asociază oamenii posedați de demoni cu locurile de închinare. Cu toate acestea, majoritatea demonilor izgoniți de Iisus au fost întâlnți în sinagogă. De ce ar fi fost acolo oamenii posedați de demoni? În unele cazuri, oamenii erau acolo pentru că solicitau ajutor. O biserică, precum un spital, ar trebui să le ofere oamenilor leacul pentru opresiunea și posedarea de către demoni; prin urmare, aceasta îi atrage pe cei bolnavi.

În alte cazuri, diavolul plantează astfel de tipuri de oameni în biserică pentru a răspândi boli spirituale. O biserică ce învață adevăratul Cuvânt al lui Dumnezeu ar trebui fie să încerce să-i evanghelizeze pe acești oameni, fie să-i conștientizeze atât de mult astfel încât să se îndepărteze din mijlocul lor. Din păcate, oamenii care sunt posedați de demoni pot prospera în multe cadre religioase astăzi.

Întotdeauna trebuie să arătăm dragoste pentru un păcătos, la fel cum a făcut-o Iisus, dar nu ar trebui să-i permitem diavolului nici un vârf de unghie în mijlocul nostru. Dacă o persoană vrea să păstreze un duh rău în interiorul ei, nu ar trebui să se simtă ca acasă în biserică! Ca și în timpul lui Iisus, ea ar trebui să fie agitată și deranjată de prezența și puterea Duhului Sfânt din mijlocul bisericii.

Astăzi, lasă Duhul lui Dumnezeu să trăiască prin tine așa cum El a făcut-o prin Iisus. Dacă există un demon prezent în cineva, fie îi vei înnebuni pe oameni, fie îi vei bucura. Dumnezeu te va folosi fie să îi trimiți în a-și face bagajele, fie pentru a-i elibera. Dacă umbli cu adevărat în Duhul, nu vei fi niciodată indiferent față de inamic. Îl vei expune și îl vei învinge, la fel cum a făcut-o Iisus.