12Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu. Dacă ne iubim unii pe alții, Dumnezeu trăiește în noi și dragostea Lui este desăvârșită în noi. (1 Ioan 4:7-21)

 

Dislexia este o afecțiune care determină o persoană să vadă lucrurile invers. De exemplu, cuvântul G-O-D arată ca D-O-G pentru o persoană dislexică. Aceasta poate fi o problemă serioasă, deoarece există o diferență mare între Dumnezeu și un câine.

Dislexia spirituală se găsește la oamenii religioși, determinându-i să vadă invers adevărurile lui Dumnezeu. Oamenii religioși cred că totul se întâmplă din cauza lor, dar Biblia spune că totul se întâmplă din cauza lui Dumnezeu. 1 Ioan 4:12 este un exemplu perfect în acest sens. Oamenii religioși vor ca Dumnezeu să locuiască în ei, așa că încearcă să-i iubească pe ceilalți, gândindu-se că aceasta va face ca dragostea Lui să locuiască în ei. Dar aceasta este exact opusul celor spuse de Ioan.

Iubindu-i pe ceilalți nu-L determină pe Dumnezeu să locuiască în noi sau să ne iubească, ci Dumnezeu locuind în noi și experimentând iubirea Lui ne determină să-i iubim pe ceilalți. Actele noastre de sfințenie nu Îl determină pe Dumnezeu să ne iubească, dar experimentând iubiria Lui ne determină să acționăm sfânt. Aceasta este diferența dintre religie și creștinismul adevărat.

Religia ne spune ce trebuie să facem pentru a fi într-o stare corectă cu Dumnezeu. Creștinismul adevărat ne spune că suntem drepți în fața lui Dumnezeu prin credința noastră în Hristos, iar acțiunile drepte urmează în mod firesc. Nu putem umbla în Duhul negând firea mai mult decât putem aduce lumină într-o cameră împingând întunericul. Trebuie să aprindem lumina pentru a alunga întunericul. La fel, trebuie să umblăm în Duhul pentru a nu se împlini pofta firii (Gal. 5:16).

Nu poți da mai departe ceea ce nu ai! Pentru a elibera pe altcineva, trebuie să fii liber. Lasă-L pe Domnul să te umple cu dragostea Lui astăzi și îi vei iubi automat pe ceilalți. Umblă în Duhul, și nu vei împlini pofta firii.