5Mama Lui a spus servitorilor: „Faceți orice vă va spune.” (Ioan 2:1-11)

 

Maria Îl cunoștea pe Iisus ca nimeni altcineva în acest moment al vieții Sale. Deși, este sigur că știa că Iisus nu era un om obișnuit, cererea ei de a le oferi oaspeților mai mult vin reflecta credința în faptul că El poate face lucruri pe care alții nu le-au putut face. Instrucțiunile ei către slujitori au fost: „Faceţi orice vă va spune!” Aceasta arată că ea nu numai că știa că Iisus ar putea face minuni, dar știa că felul Său de a face lucrurile nu s-a conformat întotdeauna cu gândirea convențională.

Desigur, Iisus le-a spus slujitorilor să umple vasele cu apă și apoi să o ducă nunului. Aceasta sfida logica. Toată lumea știa că oaspeții doresc mai mult vin, nu apă. Cu toate acestea, la porunca Mariei, acești slujitori au făcut exact ceea ce le-a spus Iisus să facă, și rezultatele au fost minunate. Apa s-a transformat în cel mai bun vin.

Această minune nu ar fi avut loc dacă slujitorii nu ar fi făcut ceea ce li s-a părut nebunesc. Căile Domnului nu sunt căile noastre, iar gândurile Lui nu sunt gândurile noastre (Isaia 55:8). Pentru a vedea puterea Sa miraculoasă în viețile noastre, trebuie să facem orice ne spune El să facem, indiferent de cât de nebunesc poate părea.

Nebunia lui Dumnezeu este întotdeauna mai înțeleptă decât înțelepciunea oamenilor, iar slăbiciunea lui Dumnezeu este mai puternică decât a oamenilor (1 Corinteni 1:25). Astăzi, orice îți spune El, doar fă-o!