7crede toate, (1 Corinteni 13:1-13)

 

Știai că dragostea lui Dumnezeu produce credință? Galateni 5:6 spune că prin dragoste credința funcționează. Când experimentăm dragostea pe care Dumnezeu o are pentru noi, credința vine ca un produs secundar natural. Dacă ne chinuim să umblăm prin credință, de fapt eșuăm să rămânem concentrați pe dragostea infinită pe care Dumnezeu o are pentru noi. Dacă Dumnezeu Atotputernic este pentru noi, cine sau ce poate fi împotriva noastră? (Romani 8:31)

Un copil mic, în brațele tatălui său, nu este îngrijorat de nimic. Ei, copiii, au încredere completă în tatăl lor și nu au grija lumii. Nu se luptă să aibă încredere pentru mesele, hainele sau nevoile lor viitoare. Tatăl lor iubitor are grijă de toate. Aceasta este comparația exactă pe care a făcut-o Iisus pentru a ne încuraja să ne încredem în Dumnezeu pentru nevoile noastre (Luca 11:11-13). O relație de dragoste cu Tatăl nostru ceresc este cheia unei vieți de credință. Dacă avem o problemă de încredere în Dumnezeu, în orice domeniu al vieții noastre, acesta este un indicator că ceva nu este în regulă.

Când indicatorul de avertizare de pe bordul mașinii tău clipește, nu deconectezi indicatorul. În schimb, rezolvi problema care a determinat aprinderea luminii, în primul rând. Apoi, lumina se va stinge automat. De asemenea, lipsa de credință este o lumină de avertizare care indică faptul că nu ești concentrat corespunzător asupra dragostei lui Dumnezeu.

Dacă vrei mai multă credință pentru a-L crede pe Dumnezeu astăzi, frecventează locul intimității cu El, unde ești pe deplin conștient de marea Sa dragoste pentru tine. Atunci credința ta va fi atât de abundentă încât vei crede în mod firesc toate lucrurile.