5nu se mânie repede, (1 Corinteni 13:1-13)

 

În timpul unei întâlniri lungi de-o săptămână, într-o biserică de aproximativ 600 de oameni, am învățat despre harul lui Dumnezeu și îndelunga răbdare față de noi, și mulți au fost eliberați. Cu toate acestea, pastorul conducea lauda și închinarea în fiecare seară și apoi în mod vizibil ieșea afară din biserică. Era evident că nu îi plăcea deloc ceea ce auzea.

Am încercat să echilibrez totul astfel încât nimeni să nu creadă că încurajez trăirea păcătoasă, dar pastorul nu a rămas la predici. În ultima seară a întâlnirii, eram disperat să-i pătrund respingerea față de învățătură. El a condus o melodie care a vorbit despre cum ar trebui să fim iubitori și să fim îndelung răbdători față de ceilalți, iertându-i chiar înainte de a-și cere iertare. Aceasta a fost o melodie pe care el a scris-o.

Înainte de a părăsi platforma, l-am întrebat dacă a crezut cu adevărat ce a cântat. Am întrebat dacă acest principiu se aplică chiar și celor care ne-au tratat rău din nou și din nou. El era ferm că ar trebui să iertăm întotdeauna, în toate circumstanțele. Apoi am spus: „Nu este ciudat că unii oameni cred că Dumnezeu se așteaptă ca ei să se comporte cu mai multă dragoste față de ceilalți decât cred că El le arată?” El a prins ideea.

Un alt test dacă umblăm sau nu în dragostea lui Dumnezeu este cât de răbdători suntem. Dragostea lui Dumnezeu este întotdeauna răbdătoare. Pe cât de adevărat  este aceasta în relațiile noastre cu ceilalți, este și mai adevărat în modul cum Dumnezeu se comportă cu noi. Dumnezeu nu ne va instrui să facem ceva ce El nu dorește să facă. Dumnezeu nu se mânie repede. El nu este cel iute la mânie. Mulți oameni cred că Dumnezeu este temperamental, dar acesta nu este adevărul.

Meditează la dragostea îndelung răbdătoare a lui Dumnezeu pentru tine și lasă-L să-ți arate cât de răbdător te iubește astăzi.