8Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. (1 Corinteni 13:1-13)

 

Cum ar putea Pavel să spună aceasta? În zilele sale ura, egoismul, opresiunea și multe alte rele au predominat la fel, sau mai mult ca astăzi. Pavel a experimentat boldul persecuției și l-a administrat la alții înainte de convertirea sa. Cu siguranță, auzise despre creștinii care au fost arși pe rug și aruncați la lei de către romani. În anul 70, romanii au distrus complet Ierusalimul, jefuindu-i pe toți și toate lucrurile din oraș. Ar fi schimbat Pavel ceea ce a scris dacă aceste lucruri ar fi avut loc înainte de această scrisoare către Corinteni? Cu siguranta nu!

Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8), și El nu dă greș niciodată. În perspectiva noastră unică poate părea că Dumnezeu nu biruiește întotdeauna, dar nu este așa. De exemplu, ia persecuția creștinilor în ziua lui Pavel. Perspectiva 20/20 a istoriei ne arată că mulți romani L-au îmbrățișat pe Hristos și au sărit pe scenă pentru a muri cu creștinii martirizați. Creștinismul s-a răspândit într-un ritm fenomenal sub persecuția romană. În mai puțin de treizeci de ani, lumea romană a fost evanghelizată. În doar trei sute de ani, Imperiul Roman aparent invins a fost cucerit de dragostea lui Dumnezeu, iar creștinismul a devenit religia oficială.

Dumnezeu nu eșuază niciodată, și dragostea Lui nu eșuează niciodată. Oamenii pot să nu răspundă la dragostea Lui și să suporte astfel consecințele, dar dragostea nu eșuează niciodată. Până la urmă va birui întotdeauna. Trebuie doar să-i acordăm timp. Trebuie să umblăm în toate atributele sale de mulțumire, răbdare, rezistență, bucurându-ne de adevăr, crezând toate lucrurile – Domnul nu obligă pe nimeni și nimic să se conformeze, deoarece încă nu este timpul pentru aceasta. Acum este timpul îndurării, când Domnul se îndeletnicește și oferă tuturor posibilitatea de a se pocăi (2 Petru 3:9-10). Pe măsură ce acționăm în dragoste, folosim cea mai puternică forță din univers. Istoria a dovedit puterea iubirii. Dacă doar credem și exercităm răbdare, dragostea nu ne va dezamăgi niciodată.