5nu gândește să facă rău, (1 Corinteni 13:1-13)

 

În urmă cu mulți ani, Jamie și cu mine ne-am așezat pentru a avea o „discuție.” Am simțit că trebuie să vorbim câteva lucruri. Ceea ce am făcut a fost să ne oferim reciproc o listă cu ceea ce credeam că celălalt face rău. În mod uimitor, această listă a fost făcută pe anii anteriori și a inclus chiar și cele mai mici fapte. A devenit evident pentru amândoi că am păstrat o evidență mentală a tuturor lucrurilor pe care credeam că celălalt le făcea greșit.

Acesta nu este felul de dragoste al lui Dumnezeu. Nu este dragostea iertătoare a lui Iisus, cea de care trebuie să ne bucurăm și în care să umblăm în fiecare zi. Prin urmare, am luat o decizie de a renunța la a ține scorul. Nu mai păstrăm toate lucrurile care ne rănesc, astfel încât să le putem folosi în următoarea „discuție.” La început, acest lucru a fost înfricoșător. A fost ca și cum am fi scos toate munițiile din armele noastre, dar apoi ne-am dat seama că nu suntem dușmanul celuilalt! Nu ar trebui să avem nici o armă îndreptată unul spre celălalt.

Am luat decizia de a nu mai sta pe lucrurile care nu ne plăceau unul la celălalt. Am ales să ne gândim numai bine unul față de celălalt și să-L lăsăm pe Dumnezeu să se îngrijească de restul. Este uimitor câtă diferență a făcut acest lucru. Dragostea lui Iisus a lucrat mult mai bine decât acuzațiile și inculpările noastre pentru a ne face căsătoria una minunată.

Gândindu-ne la rău nu dăm decât combustibil focurilor de autocompătimire, furie și amărăciune, pe care Satan vrea să le aprindă în noi. Gândindu-ne la nedreptățile de care suferim din pricina celorlalți mărește ofensa până când aceasta devine mai mare decât este în realitate. Diavolul adoră să ia o ofensă mică, cât o așchie, și să o mărească la dimensiunea unei bâte de baseball și apoi să ne scoată creierul cu ea. Nu-l lăsa să îți facă aceasta.

Decide astăzi să renunți la păstrarea punctajului tuturor ofenselor care îți ies în cale. Iartă și mergi mai departe, gândindu-te, în schimb, la lucruri care sunt pure, minunate și cu un raport bun (Filipeni 4:8). Atunci te vei bucura de pacea Lui (Isaia 26:3).