6Nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, (1 Corinteni 13:1-13)

 

A se bucura înseamnă „a experimenta bucurie sau plăcere.” Un mare indicator, dacă umblăm sau nu în dragostea lui Dumnezeu, este ceea ce ne oferă plăcere. Felul de dragoste al lui Dumnezeu nu primește decât plăcere din lucrurile care sunt în conformitate cu Cuvântul Său, care este adevărul (Ioan 17:17).

Cei care primesc satisfacție din păcat nu sunt plini de dragostea lui Dumnezeu. Nu contează dacă o fac personal sau dacă doar îi urmăresc pe alții săvârșind păcate. Dragostea lui Dumnezeu este pură și evocă puritatea în toți cei pe care îi atinge. Prin urmare, nu ar trebui să ne ofere plăcere să explorăm toate lucrurile ciudate și perverse care se întâmplă în lumea de azi.

Creștinii nu ar trebui să se bucure de vizionarea emisiunilor care investighează orice tip de imoralitate din lume. Ei ar trebui să nu citească niciodată reviste și cărți care glorifică relațiile contrare planului lui Dumnezeu, pentru distracția lor. Filmele care înalță valori, altele decât valorile lui Dumnezeu, nu ar trebui să ofere amuzament copiilor Săi.

Nu spun că trebuie să renunțăm la tot ceea ce facem și să fim mizerabili. Acesta este pur și simplu un termometru pentru ca noi să ne luăm temperatura spirituală. Dacă ne bucurăm de nelegiuire și de tot felul de lucruri rele, avem nevoie de o doză sănătoasă de dragoste de-a lui Dumnezeu. Odată ce vom fi plini de dragostea Lui, nu ne vom mulțumi cu puțin. Iubirea Lui ne va răsfăța!

Cere Domnului o revelație a dragostei Sale pure pentru tine astăzi. Apoi lasă dragostea Lui să redefinească ceea ce te determină să te bucuri.