5Nu se poartă necuviincios, (1 Corinteni 13:1-13)

 

Una dintre cele mai mari minciuni pe care ne-a vândut-o vreodată diavolul este că dragostea este un sentiment copleșitor care nu poate fi controlat. Cu toate acestea, genul de dragoste al lui Dumnezeu nu acționează niciodată într-un mod nepotrivit. Savantul grec Fritz Rienecker spune: „Necuvincios înseamnă să te comporti indecent sau într-o manieră rușinoasă.” Dragostea lui Dumnezeu este plină de tact și nu face nimic care să te facă să roșești.

Persoanele care sunt atât de copleșite de dragoste încât pur și simplu nu se pot controla, nu sunt deloc pline de dragostea lui Dumnezeu. Iubirea neașteptată este diabolică. Este egoistă și plin de pofte. Vechea replică: „Ne iubim atât de mult încât nu ne putem controla pe noi înșine,” se traduce mai precis: „Suntem atât de plini de poftă încât nu ne putem controla pe noi înșine.”

Înțelegerea acestui lucru va aduce lumina adevărului pe multe dintre minciunile pe care Satan le aduce. De fiecare dată când suntem plini de sentimente pentru altcineva decât partenerul nostru, nu este felul de dragoste al lui Dumnezeu. Dragostea Lui nu va acționa niciodată contrar Cuvântului Său. Dragostea lui Dumnezeu nu ne va părăsi niciodată. Oricând simțim că dragostea a dispărut, tot ce s-a întâmplat cu adevărat este că pofta a dispărut. Dragostea lui Dumnezeu nu dă greș niciodată (1 Corinteni 13:8).

Cere-I Domnului să te ajute să redefinești ce este dragostea adevărată în termenii Lui, nu ai tăi. Începe cu siguranța că felul Lui de dragoste nu este o mulțime de hormoni care te vor duce în probleme! Dragostea Lui va aduce pace și viață abundentă.