7speră toate, (1 Corinteni 13:1-13)

 

Disperarea este un lucru îngrozitor. Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Unde nu există viziune poporul piere” (Proverbe 29:18). Lipsa de speranță este în spatele majorității, dacă nu chiar a tuturor, autodistrugerii pe care o vedem în viețile oamenilor de azi. Cei care nu au o credință puternică în viitor irosesc prezentul, fără a ține cont de consecințe. Obiceiurile distructive ale oamenilor își au rădăcina în disperare sau deznădejde. Iisus l-a folosit pe nebunul care a spus, „mănâncă, bea, veseleşte-te” (Luca 12:19) ca exemplu de cineva fără viziune pentru viitorul său. Cei care nu trăiesc cu un ochi asupra viitorului se îndreaptă spre dezastru.

De ce este cea mai mare parte a societății fără speranță? Pentru că dragostea lui Dumnezeu este sursa adevăratei speranțe și există o foamete autentică în lumea de azi pentru adevărul dragostei lui Dumnezeu pentru noi. În general, religia ne spune despre sfințenia lui Dumnezeu și despre nevrednicia noastră relativă, dar adevărata dragoste a lui Dumnezeu nu este o realitate în inimile majorității oamenilor – chiar și a majorității oamenilor creștini. Norocul și soarta nu generează speranță. Doar cunoașterea unui Dumnezeu personal și iubitor lucrează toate lucrurile pentru binele nostru (Romani 8:28), și ne oferă o speranță adevărată și de durată. Dragostea lui Dumnezeu speră totul.

Dumnezeu are un plan perfect pentru viața ta. Spre deosebire de unde te aflii acum, nu contează cât demult ai deviat de la drum, Dumnezeu are o cale perfectă trasată pentru tine și unde ar trebuie să fii (Ieremia 29:11). El te iubește în ciuda a ceea ce ai făcut sau nu ai făcut. Pe măsură ce crezi acest lucru astăzi, speranța va răsări în inima ta.