21Şi Iisus, uitându-Se la el, l-a iubit şi i-a spus: „Un singur lucru îţi lipseşte: mergi, vinde ce ai şi dă săracilor şi vei avea comoară în cer; şi vino, urmează-Mă.” (Marcu 10:21-27)

 

Biblia menționează în mod special că Iisus a iubit acest bogat și tânăr conducător, chiar și după ce a spus că a ținut toate poruncile lui Dumnezeu, ceea ce nu era adevărat. Iisus îi arăta că a încălcat prima poruncă: „ Să nu mai ai alți dumnezei în afară de Mine”(Exod 20:3), și a zecea poruncă, „Să nu poftești” (Exod 20:17). Răspunsul Lui dur, „Vinde tot ce ai și dă la săraci,” nu avea intenția să-l rănească pe acest tânăr. A fost spus dintr-o inimă plină de dragoste și destinat binelui său. Banii acestui om deveniseră zeul său și trebuia detronat înainte ca Iisus să poată deveni Domnul lui.

Singurul lucru care-i lipsea acestui tânăr a fost credința în Iisus înainte de orice altceva. Iisus îi învățase că nu-L poți sluji atât pe Dumnezeu, cât și pe mamon. Dacă îl iubești pe unul, îl vei urî pe celălalt (Matei 6:24), iar acest tânăr conducător și-a iubit averea. El a fost „trist … și a plecat mâhnit” (versetul 22) după ce Iisus i-a spus să-și vândă toate bunurile. Când a plecat, Iisus a clătinat din cap și a spus cât de greu este pentru ca cei bogați să fie mântuiți. Acum, reacția ucenicilor este și mai interesantă! Ei au fost uimiți și în versetul 25 L-au întrebat: „Cine poate fi mântuit atunci?”

Iisus a spus: „La oameni, aceasta este imposibil; dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile.” (versetul 26). Cităm întotdeauna acest verset atunci când avem nevoie de vindecare, sau de o breșă financiară, dar Iisus spunea că oamenii înstăriți au nevoie de intervenția supranaturală a lui Dumnezeu pentru a trece peste încrederea în bani și a-și pune toată credința în Dumnezeu.

În ce îți pui toată încrederea în ziua de azi? Dacă ești în căutarea salariului sau a bursei, ca și garanție, atunci îți poți pierde liniștea și bucuria în orice moment. Pune-ți toată încrederea în Iisus și nu numai vei avea încredere în mântuirea eternă, dar de asemenea nimic nu te va zgudui. Vei ști că ești în mâinile iubitoare și capabile ale Domnului.