27Unde este atunci fala? Este exclusă. Prin ce lege? A faptelor? Nu, ci prin legea credinței. (Romani 3:19-31)

 

Pavel vorbește aici despre „legea credinței.” Credința este o lege. La fel cum există legi în lumea fizică, există și legi pe tărâmul spiritual. Neînțelegerea acestui lucru se află în centrul frustrărilor multor creștini. Ei nu înțeleg de ce Dumnezeu nu face ceva pentru a pune capăt situației lor jalnice sau că există legi  la care trebuie să învețe să se supună.

O persoană care sare de pe o clădire cu zece etaje nu ar trebui să se supere pe Dumnezeu atunci când cade. Legea gravitației, creată de Dumnezeu, o poate răni sau ucide dacă nu respectă acea lege și nu acționează în consecință. Gravitatea nu este ceva personal din partea lui Dumnezeu. Legea gravitației este o constantă pe care Dumnezeu nu o va anula pentru comoditatea noastră. Dacă El ar opri gravitația, astfel încât persoana care sare de pe clădirea cu zece etaje să nu fie rănită, vor exista alte morți din distrugerea mașinilor și a trenurilor. Aceasta face din gravitație o lege. Este constantă și universală.

La fel, există legi pe care Dumnezeu trebuie să le onoreze. El ne iubește și vrea să răspundă rugăciunilor noastre, dar El nu va încălca legile Sale pentru a o face. Există o lege a semănatului și seceratului în lumea fizică. Fermierul care nu seamănă nu ar trebui să se supere pe Dumnezeu atunci când cultura pentru care s-a rugat nu crește. El nu a cooperat cu legile stabilite de Dumnezeu. În același mod, mulți creștini nu cooperează cu legile lui Dumnezeu pentru prosperitate, vindecare, succes, și bucurie; totuși, ei nu pot înțelege de ce nu obțin rezultate pozitive.

Astăzi, fă o prioritate în a începe să înveți și apoi să funcționezi conform legilor spirituale ale lui Dumnezeu. Atunci, te vei bucura de binecuvântările pe care Dumnezeu vrea să le ai.