44Și, fiind în agonie, S-a rugat mai intens; iar sudoarea Sa a devenit ca picături mari de sânge, căzând pe pământ. (Luca 22:43-44)

 

Este interesant că Luca este singurul dintre scriitorii evangheliilor care menționează că sudoarea lui Iisus a fost „picături mari de sânge.” Probabil că acest lucru este din cauză că Luca era medic (Coloseni 4:14), iar acest fapt a avut o semnificație specială pentru el. Au fost documentate cazuri medicale de persoane care transpiră de fapt picături de sânge sub presiune emoțională extremă.

Luca este, de asemenea, singurul scriitor care menționează că un înger L-a întărit pe Iisus. Cealaltă dată când s-a întâmplat acest lucru a fost când Iisus a postit patruzeci de zile în pustie, iar diavolul L-a ispitit. Biblia spune că îngerii I-au slujit (Marcu 1:13). De asemenea, El a avut nevoie de forță supranaturală pentru a îndura suferințele.

Folosirea cuvintelor „așa cum era” ar putea însemna, de asemenea, că sudoarea lui Iisus a fost comparabilă doar cu sângele, ca și consistență sau dimensiune, dar cu siguranță subliniază efectul pe care agonia lui Iisus a avut-o asupra trupului Său fizic. Suferințele Lui pentru noi au fost mai mult decât fizice. În grădină, El a suferit emoțional, aproape până în punctul morții. După cum înregistrează Luca, un înger a trebuit să vină și să-I dea putere sau lupta emoțională, fiind singur, L-ar fi ucis.

Să trăiești în această lume nu este ușor, și sunt sigur că ai avut unele momente dificile și poate chiar unele tragice în viața ta. Cu toate acestea, ai fost vreodată atât de stresat emoțional încât de fapt ai început să transpiri sânge? Aceasta este prin ce a trecut Iisus pentru tine. Ți-a luat toată durerea și stresul emoțional, astfel încât tu să poți fi liber. Dacă ai vreo îndoială că El Își dorește să fii fericit și fără griji astăzi, amintește-ți de sângele pe care L-a vărsat pentru tine în grădină.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.