12Bucurați-vă și veseliți-vă peste măsură, pentru că mare este răsplata voastră în cer; fiindcă tot așa i-au persecutat pe profeții care au fost înainte de voi. (Matei 5:10-12)

 

Iisus a spus că prigoana ar trebui să ne determine să ne bucurăm. Există multe lucruri pozitive despre persecuție, dar unul dintre cele mai bune motive pentru a ne bucura este din cauza răsplătirii care ne așteaptă în ceruri, după ce vom îndura, refuzând să ne pierdem credința în El.

Iisus ia în serios persecuția sfinților Săi, așa cum se poate observa din experiența apostolului Pavel pe drumul spre Damasc. Domnul l-a întrebat pe Pavel (pe-atunci Saul): „De ce Mă prigonești?” (Fapte 9:4). El nu a spus: „De ce Îmi persecuți poporul meu?” ci „De ce Mă prigonești?”

De fapt, oamenii nu ne resping pe noi; ei Îl resping pe Cel pe care Îl reprezentăm. Suntem trupul lui Iisus Hristos pe acest pământ. Orice ne spun sau ne fac oamenii, ei o spun și o fac lui Iisus. Prin urmare, Iisus a promis că va împărți recompensa Lui cu noi. Iisus va împărți toată gloria și onoarea Lui cu cei care au îndurat rușine pentru numele Lui (Romani 8:17). Ce recompensă mare!

Concentrarea pe răsplată, în locul persecuției, te poate face de fapt să te bucuri când oamenii vorbesc împotriva ta sau te batjocoresc din cauza credinței tale (Fapte 5:41). Pavel tânjea de fapt să experimenteze părtășia pe care Iisus a oferit-o celor care au suferit de dragul Său. Pavel știa că nu numai Îl va cunoaște pe Iisus mai intim, ci și că va merge în puterea Sa de înviere (Filipeni 3:10).

Din toate aceste motive, dacă astăzi te confrunți cu persecuția din pricina credinței tale în Iisus Hristos , ridică-ți capul și bucură-te! Recompensa Lui este infinit mai mare decât orice suferință pe care o înduri.