19Noi Îl iubim pentru că întâi El ne-a iubit. (1 Ioan 4:7-21)

 

Este uimitor cum ratăm adevărul acestei scripturi simple și directe. Dumnezeu nu ne iubește pentru ceea ce facem – noi Îl iubim pe Dumnezeu pentru ceea ce a făcut pentru noi. Orice eroare în lucrurile spirituale depinde de acest aspect.

Tot ceea ce facem trebuie să fie ca răspuns la dragostea lui Dumnezeu, nu să o obținem. Orice faptă bună, indiferent de meritul ei, poate fi făcută inacceptabilă lui Dumnezeu dacă motivele noastre sunt să obțină favorul Lui prin ceea ce facem. El nu se raportează la noi în funcție de performanțele noastre. Glorie lui Iisus! Dumnezeu a turnat dragostea Lui pentru noi în timp ce eram încă păcătoși (Romani 5:8). El ne iubește pentru că El este dragoste, nu pentru că suntem iubitori.

Doar atunci când apreciem această dragoste necâștigată, nemeritată a lui Dumnezeu, Îl putem iubi cu adevărat în schimb. Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8) și toată dragostea vine de la El. Dragostea nu are originea la noi. Putem da dragostea Domnului și altora numai după ce o primim de la El.

Relaxează-te! Nu trebuie să te forțezi să-L iubești pe Dumnezeu. Tot ce trebuie să faci este să îți concentrezi atenția asupra cât de mult te iubește El. Pe măsură ce începi să explorezi profunzimile iubirii Sale pentru tine astăzi, vei începe automat să-L iubești în schimb. Este inevitabil. În loc să te concentrezi pe ceea ce ar trebui să faci pentru Domnul, concentrează-te pe ceea ce a făcut deja pentru tine. Atunci dragostea și aprecierea vor curge liber din inima ta către Tatăl tău iubitor.