• Post category:Devoțional

30Omul a răspuns şi le-a zis: „În aceasta dar este minunea, că voi nu ştiţi de unde este şi El mi-a deschis ochii.” (Ioan 9:28-30)

 

Adevăratul test al faptului că dacă cineva este sau nu al lui Dumnezeu, este reprezentat de acțiunile lor. Acțiunile lui Iisus au fost atât de miraculoase și de covârșitoare, în concordanță cu Cuvântul lui Dumnezeu, încât orice îndoială cu privire la faptul că El era de la Dumnezeu ar fi trebuit să fie pusă de-o parte. Dar aici, ca și în Marcu 7:13, fariseii și unii dintre învățătorii legii și-au înălțat propriile tradiții deasupra Cuvântului lui Dumnezeu, făcând astfel ca să nu aibă niciun efect Cuvântul lui Dumnezeu în propriile lor vieți. La fel ca ei, teologii de astăzi sunt uneori ultimii care acceptă o mișcare a lui Dumnezeu dacă aceasta le încalcă convingerile tradiționale, dar „oamenii de rând L-au auzit bucuros” (Marcu 12:37).

În lucrurile spirituale, o persoană se poate educa teologic până în punctul în care face mai mult rău decât bine. Este posibil să câștigi o bătălie teologică și totuși să pierzi războiul pentru inima unei persoane, deoarece „cunoaşterea îngâmfă, dar dragostea creştină edifică.” (1 Corinteni 8:1). Argumentele asupra ideilor teologice distrag adesea de la cele mai importante lucruri. Nu există nici o primă pentru ignoranță, dar iubirea este infinit superioară cunoașterii. Ar trebui să învățăm tot ce putem, dar trebuie să facem din cunoștințele noastre un slujitor care să iubească. „Cea mai mare dintre acestea este dragostea.” (1 Corinteni 13:13)

Nu lăsa ca cercetarea cunoașterii să te îndepărteaze astăzi de cunoașterea lui Dumnezeu. Ceea ce știi nu este la fel de important ca pe cine știi, vorbind mai ales despre Domnul! Cel mai important obiectiv al tău în viață trebuie să fie să-L iubești pe Dumnezeu și să-L cunoști personal și intim.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.