34Atunci Maria i-a spus îngerului: „Cum va fi aceasta, fiindcă eu nu știu de bărbat?” (Luca 1:26-38)

 

Compară întâlnirea Mariei cu întâlnirea lui Zaharia, cu îngerul Gabriel, doar șase luni mai devreme. Îngerul Gabriel i-a spus lui Zaharia că va avea un fiu printr-o naștere miraculoasă, iar Zaharia l-a întrebat cum se poate așa ceva, pentru că atât el cât și soția sa depășeau vârsta fertilă. Necredința lui Zaharia l-a supărat pe îngerul Gabriel, iar el l-a amuțit până la nașterea fiului său. (Luca 1:18-20)

Maria i-a pus o întrebare similară, dar răspunsul îngerului Gabriel a fost mult mai amabil. Deoarece Dumnezeu nu este un părtinitor al persoanelor (Romani 2:11), putem presupune că motivațiile inimii din spatele întrebărilor lor erau diferite. Zaharia i-a pus întrebarea din necredință, o declarație de dispreț decât o cercetare sinceră. Maria i-a pus întrebarea pentru a obține informații, nu pentru că nu credea ce a spus îngerul.

Când Dumnezeu ne spune ceva în Cuvântul Său, prin Duhul Său, sau chiar printr-un înger mesager, nu este nimic greșit în a pune întrebări. Întrebându-L pe Dumnezeu nu este greșit dacă ai o atitudine a inimii corectă. Până la urmă, dacă Maria nu l-ar fi întrebat pe îngerul Gabriel cum avea să fie conceput acest copil, ea ar fi putut presupune că va veni prin unirea naturală dintre Iosif și ea.

Cu toții avem probleme în înțelegerea căilor Domnului din când în când. El ne-a spus: 8„Fiindcă gândurile Mele nu sunt gândurile tale, nici căile tale nu sunt căile Mele, spune Domnul. 9Căci așa cum cerurile sunt mai sus decât pământul, tot așa căile Mele sunt mai înalte decât căile voastre și gândurile Mele decât gândurile voastre.” (Isaia 55:8-9). Astăzi, ai nevoie de înțelepciune, pe care numai Dumnezeu ți-o poate oferi. Nu-L deranjează să pui întrebări cât timp inima ta este în locul potrivit.