38Şi El era la cârmă, dormind pe căpătâi. Şi ei Îl trezesc şi-I spun: „Învăţătorule, nu-Ţi pasă că pierim?” (Marcu 4:35-41)

 

Aceasta nu era doar o întrebare din partea ucenicilor. A fost o critică și o nemulțumire. Acești ucenici se luptau pentru viața lor, și Iisus nu făcea nimic. Nu este ca și cum El nu știa ce se întâmplă. Aceasta era o barcă mică, deschisă, care era plină cu apă (v. 37). Iisus ar fi trebuit să fie conștient de situație. Cu toate acestea, El nu făcea nimic. Ei voiau ca El să facă ceva – să scoată apa, să vâslească, orice!

Și noi, uneori, credem că Domnul nu Își face partea Lui. Ne luptăm pentru a supraviețui, totuși se pare că rugăciunile noastre nu au răspuns. „Unde este Iisus? Am crezut că nu mă va lăsa sau părăsi niciodată. Nu-I pasă?” Răspunsul este întotdeauna da, Îi pasă.

Iisus Și-a făcut deja partea Lui pentru noi, și El le-a dat ucenicilor tot ceea ce aveau nevoie pentru a-și birui problema. Tocmai învățase zece pilde despre cum funcționează Cuvântul atunci când avem credință. Apoi, El le-a spus: „Să trecem de cealaltă parte” (v. 35). Această furtună a fost ca un test despre ceea ce El tocmai îi învățase. El a spus că vor trece peste, nu sub. Vor crede Cuvântul Său sau vor fi depășiți de circumstanțe?

Iisus Și-a făcut partea Lui când le-a dat Cuvântul care i-ar fi trecut de cealaltă parte. Partea lor a fost să creadă acel Cuvânt și în credință să poruncească furtunii de a se opri, sau bărcii să rămână pe linia de plutire. În schimb, s-au panicat și L-au blamat pe Iisus.

Astăzi Iisus Și-a făcut deja partea Lui pentru tine. El a plătit prețul pentru păcatul tău, te-a iertat, și ți-a dat Duhul și Cuvântul Său să mergi înainte. Acum trebuie să crezi și să pui Cuvântul să lucreze în viața ta. Este rândul nostru să credem promisiunile lui Dumnezeu și să cucerim situațiile imposibile.