• Post category:Devoțional

16De aceea, nu cădem de oboseală, ci chiar dacă omul nostru cel din afară se trece, totuşi cel dinăuntru se înnoieşte zi de zi. (2 Corinteni 4:7-18)

 

Îmi amintesc când profesorul meu din clasa a șasea a încălzit o cutie de gaz metalic. După ce a devenit foarte fierbinte, a pus capacul de siguranță, etanșând-o și a așezat conserva pe biroul său. Toată clasa a urmărit cum a început să crape și să pocnească. Apoi, chiar în fața ochilor noștri, cutia a fost explodat fără ca cineva să o atingă!

Aerul cald ocupă mai mult spațiu decât aerul rece. Când aerul din interiorul cutiei era fierbinte, a egalat presiunea atmosferică. Pe măsură ce s-a răcit, aerul s-a condensat și a format un vid parțial în interiorul cutiei. Atunci presiunea atmosferică normală a zdrobit-o. Ce ilustrare minunată a vieții de zi cu zi. Cu toții avem parte de presiuni din exterior. Dacă viața noastră este plină de prezența lui Dumnezeu, aceste presiuni nu reprezintă nici o problemă. Presiunile zilnice ne pot zdrobi doar atunci când avem un vid parțial în inimile noastre. Cei care par copleșiți de viața de zi cu zi s-au răcit în relația lor cu Domnul.

Viața nu a devenit mai rea sau mai stresantă în vremurile noastre moderne, după cum unii proclamă. Viața a fost întotdeauna grea. Gândește-te la cei care au luptat în al doilea război mondial. Cum rămâne cu acei ale căror familii erau sclave în urmă cu doar câteva generații? Dar despre Marea Depresiune? Cei mai mulți dintre noi nu au avut niciodată greutăți așa cum au avut oamenii aceștia. Cu toate acestea, se pare că există mai multă depresie, sinucidere și dureri de inimă astăzi decât atunci.

Nu presiunile din exterior, ci vidul din interior este cel care face diferența. Astăzi nu te da jos din patul tău fără să fii plin de dragostea pasională, credința și speranța lui Dumnezeu. Asigură-te că nu există vid în inima ta pentru Dumnezeu și nici o presiune pe care o întâlnești nu va fi o problemă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.