1Şi a fost aşa: la începutul anului, pe timpul când ies împăraţii la luptă, David a trimis pe Ioab şi pe slujitorii săi împreună cu el şi tot Israelul şi i-au nimicit pe fiii lui Amon şi au asediat Raba. Iar David a rămas la Ierusalim. (2 Samuel 11:1-27)

 

Motivul pentru care Iisus a fost întotdeauna în locul potrivit la momentul potrivit, cât timp fost aici pe pământ, este pentru că El era Cuvântul viu. El a ascultat Cuvântul lui Dumnezeu și a umblat în Duh. În Vechiul Testament, nu a existat niciodată un exemplu mai bun de opus al acestui lucru ca această perioada din viața lui David. El devenise împăratul lui Israel și era momentul când împărații mergeau la luptă; dar el a decis să rămână acasă. Acea decizie de a nu asculta și deciziile ulterioare de a neascultare i-au adus mâhnire familiei sale și apoape că l-a costat tronul.

Desigur, David trebuie să fi avut probleme mai profunde decât să nu fie la locul potrivit și să facă ceea ce a fost uns pentru a face. Relația lui cu Domnul trebuie să fi fost în declin de ceva timp. Nerespectarea legăturii cu Dumnezeu provoacă neliniște, care de multe ori ne propulsează în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.

Oamenii de succes abandonează deseori chiar lucrurile care i-au adus în vârf. Când Saul era mic în ochii lui, Domnul l-a promovat (1 Sam 15:17); dar când a devenit un succes, el a abandonat dependența de Dumnezeu. Solomon a făcut același lucru. A pornit cu mare smerenie și a căutat doar să fie credincios lui Dumnezeu, dar succesul său l-a corupt. Aceasta este și ceea ce s-a întâmplat cu David.

David a atins un punct de succes în care nu mai trebuia să-L caute pe Dumnezeu. Nu mai trebuia să lupte cu propriile sale bătălii. El a avut alți oameni care făceau aceasta pentru el. Acest lucru l-a lăsat liber să se apropie de Dumnezeu sau să se rătăcească, iar el a ales să se rătăcească.

Momentele grele nu sunt adevăratul test a ceea ce este în interiorul tău. Toată lumea Îl caută pe Domnul când sunt cu spatele la zid. Cel mai mare test al vieții este succesul. Fă părtășia cu Domnul prima ta prioritate – atât în momentele bune, cât și în cele rele – și vei menține succesul pe care El ți l-a dat.