4dragostea creștină nu invidiază… (1 Corinteni 13:1-13)

 

Dragostea lui Dumnezeu nu este invidioasă. Dicționarul definește invidia ca fiind „dorința nemulțumită sau resentimentele trezite de obiectele, realizările sau avantajele altuia.” O persoană care este nemulțumită sau care le poartă pică celor care au mai multe lucruri, talent sau o slujbă mai bună, este o persoană care nu apreciază dragostea lui Dumnezeu pentru el sau ea. Dacă ar primi dragostea lui Dumnezeu pentru ei, o mulțumire supranaturală s-ar așeza în viața lor.

Nemulțumirea este invidie și stă la baza tuturor ispitelor. Îi luăm ca exemplu pe Adam și Eva. Înainte ca diavolul să-i facă să păcătuiască, trebuia să-i facă nemulțumiți. Aceasta nu era o treabă simplă. Cum îi faci nemulțumiți pe cei care trăiesc în perfecțiune? Ei nu au nevoi. Nu au fost niciodată răniți sau abuzați. Nu-și puteau învinui acțiunile ca fiind din pricina familiei lor disfuncționale. Cu toate acestea, diavolul i-a făcut să creadă că le lipsește ceva. A făcut doi oameni, care trăiau în paradis, nemulțumiți de perfecțiune. Aceasta e uimitor!

Acest lucru ne arată că mulțumirea nu este o stare a ființei ci o stare a minții. Dacă oamenii perfecti care trăiesc într-o lume perfectă ar putea deveni nemulțumiți, atunci cu siguranță oamenii imperfecți care trăiesc într-o lume imperfectă pot fi nemulțumiți. De aceea, Biblia ne atenționează să învățăm să fim mulțumitori în toate împrejurările (Filipeni 4:11). Numai dragostea lui Dumnezeu ne va oferi mulțumirea pe care o dorim.

Cere-I Domnului o revelație mai profundă a dragostei Sale pentru tine astăzi. Dă-ți seama că orice nemulțumire este invidie și că dragostea lui Dumnezeu este antidotul acestei atitudini paralizante. A fi mulțumit în dragostea Lui este ceea ce te va feri de ispită.