8Dragostea creștină nu se sfârșește niciodată. Dar profeții dacă ar fi, se vor sfârși; limbi dacă ar fi, vor înceta; cunoaștere dacă ar fi, se va duce. (1 Corinteni 13:1-13)

 

Există o mare diferență între dragostea unei ființe umane decăzute și dragostea lui Dumnezeu. Natura coruptă a omenirii păcătoase nu are acces la, sau nu înțelege, felul de dragoste al lui Dumnezeu. Biblia spune că Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8), și orice bărbat sau femeie care nu-L cunoaște pe Iisus ca Domn și Mântuitorul lor nu cunoaște dragostea lui Dumnezeu.

Oamenii au scris milioane de cântece, piese, filme și povești despre dragoste, dar multe dintre ele nu reprezintă felul de dragoste al lui Dumnezeu. Dragostea umană și dragostea lui Dumnezeu nu fac parte din aceeași clasă. În esență, dragostea umană este egoistă, iar dragostea lui Dumnezeu este dezinteresată. Dragostea umană spune: „Te iubesc atât timp cât faci ceea ce vreau să faci, sau atât timp cât simt.” Dragostea lui Dumnezeu este necondiționată.

1 Corinteni 13:4-8 prezintă caracteristicile remarcabile ale dragostei lui Dumnezeu. Chiar puțini creștini apreciază pe deplin cât de unică este dragostea Lui. De multe ori credem că Dumnezeu ne iubește în modul în care am fost iubiți în trecut, dar nu este așa. Experiențele noastre rele ne împiedică adesea să acceptăm dragostea lui Dumnezeu. Îl coborâm pe El la nivelul nostru și credem că dragostea Lui este condiționată și proporțională cu performanțele noastre. Așa ne-au iubit toți ceilalți, dar nu Dumnezeu. Dragostea Lui nu este ca nici o altă iubire pe care am experimentat-o ​​vreodată.

Dragostea lui Dumnezeu nu dă greș niciodată, chiar și atunci când noi o facem. Dragostea Lui este necondiționată. Din moment ce nu am făcut nimic pentru a o câștiga în primul rând, El nu o retrage atunci când nu o merităm. El ne iubește pentru că El este dragoste, nu pentru că suntem „de iubit.”

Ia decizia astăzi să îți reînnoiești mintea în domeniul felului de dragoste a lui Dumnezeu pentru tine. Cere Duhului Sfânt să te învețe despre cum este dragostea Lui. Aceasta este o revelație care îți va schimba întreaga viață!