Matei 3:1-12; Marcu 1:1-8; Luca 3:1-8

1Și în acele zile a venit Ioan Botezătorul, predicând în pustia Iudeii, (Matei 3:1)

 

Aceste Scripturi consemnează lucrarea lui Ioan Botezătorul. El a petrecut treizeci de ani în deșerturile Iudeii pregătindu-se pentru această slujire. Apoi a durat aproximativ șase luni până când  l-a botezat pe Iisus și oamenii au început să-L urmeze. Cu toate acestea, în aceste scurte șase luni, Ioan a întors un neam întreg către Dumnezeu.

Ioan nu a avut abordarea normală, mergând acolo unde erau oamenii. El era afară în pustie și oamenii au venit la el. Nu a avut nici o reclamă în afară de mărturiile celor care îl auziseră. Nu era un evanghelist strălucitor, care purta cele mai noi stiluri vestimentare ale zilei. El nu a făcut nimic așa cum liderii religioși au învățat în seminariile lor că trebuia să fie făcut; totuși a funcționat. În câteva luni, a agitat un întreg popor pentru a anticipa venirea lui Iisus.

Dumnezeu a îndeplinit acest lucru uimitor printr-un om care nu era „normal.” Prea des „instinctul nostru de turmă” ne împiedică pe mulți dintre noi să fim folosiți de Dumnezeu. Ne este atât de frică de ceea ce va gândi altcineva despre noi dacă facem ceea ce El ne spune să facem și să trăim prin Duhul și Cuvântul Său. Încercăm să fim ca toți ceilalți și atunci ne întrebăm de ce obținem aceleași rezultate ca toți ceilalți. Nu-i inteligent!

Ioan i-a cedat complet Duhului Sfânt, și a reușit împotriva tuturor șanselor. Îndrăznește să-L urmezi Duhul Sfânt, chiar dacă aceasta înseamnă să mergi împotriva mulțimii, și vei obține și rezultate supranaturale.