45Este scris în profeţi: «Şi toţi vor fi învăţaţi de Dumnezeu». Oricine a auzit de la Tatăl şi a învăţat de la El vine la Mine;» (Ioan 6:40-45)

 

Profeții Vechiului Testament au profețit despre un Nou Legământ în care vom fi cu toții învățați de Dumnezeu. Vorbeau despre cunoașterea revelatoare, care vine din interior, prin duhurile noastre. Sub Vechiul Legământ, Dumnezeu S-a ocupat de poporul Său prin omul din exterior. El a făcut acest lucru deoarece cei care nu erau născuți din nou nu puteau percepe adevărurile spirituale dezvăluite în Noul Legământ, de Duhul. (1 Corinteni 2:14)

În capacitatea lor de a înțelege adevărul spiritual, credincioșii Vechiului Testament erau ca niște copii. Este imposibil să explici adevărul spiritual unui copil mic; totuși, trebuie restricționat din a se supune răului. Prin urmare, Cuvântul lui Dumnezeu i-a învățat pe părinți să folosească „nuiaua corecției” (Proverbe 13:24; 19:18; 22:15). Copilul s-ar putea să nu înțeleagă să-i reziste diavolului, dar când diavolul i-ar ispiti să fure, ei ar spune nu pentru că se tem de nuia. La fel, sfinții Vechiului Testament au fost restricționați de la păcat din cauza fricii de mânia și pedeapsa lui Dumnezeu. Aceasta a înfrânat păcatul, dar i-a împiedicat de asemenea să primească bunătatea și dragostea lui Dumnezeu. (1 Ioan 4:18)

În Ioan 6:45, Iisus vorbea despre Noul Legământ în care pedeapsa pentru păcatele tale a fost pusă asupra Lui. Tu nu-L mai slujești pe Dumnezeu de frica pedepsei. Acum Îl slujești din dragoste, deoarece El a trimis Duhul Fiului Său în inima ta, făcându-te fiul sau fiica Lui. Îl slujești pentru că natura ta a fost schimbată prin nașterea din nou. Acum ești ca El. Astăzi, lasă ca Duhul Sfânt din interiorul duhului tău să te conducă și să te învețe.