• Post category:Devoțional

13Deci, dacă voi, fiind răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl cel din cer va da Duh Sfânt celor care-L cer de la El?” (Luca 11:11-13)

 

Duhul Sfânt este un dar (Fapte 2:38), iar Dumnezeu vrea pur și simplu să-L ai pe El. Nu poți fi suficient de bun pentru a câștiga darul Duhului Sfânt, dar trebuie să-l ceri. Aceasta vorbește despre botezul Duhului Sfânt, care este ulterior experienței nașterii din nou.

Duhul Sfânt locuiește în duhurile noastre și, odată ce vine, El nu mai pleacă (Ioan 14:16). Există o umplere inițială când vine Duhul Sfânt pentru prima dată; cu toate acestea, controlul și influența Lui asupra sufletelor și trupurilor noastre fluctuează proporțional cu cât de bine ne reînnoim mintea în voia Lui (Romani 12:2). În acest sens, putem fi mai plini de Duhul Sfânt decât în ​​alte momente, deși în duhurile noastre prezența și puterea Duhului Sfânt nu vine și pleacă. Prin urmare, chiar și după ce vom primi botezul Duhului Sfânt, vor fi momente în care sufletele și trupurile noastre se îndepărtează de conducerea Duhului Sfânt și avem nevoie, încă o dată, să fim umpluți cu Duhul Sfânt.

În Efeseni 5:18, credincioșilor li se poruncește „să nu fie beți cu vin … ci să fie umpluți cu Duh.” A fi umplut cu Duhul Sfânt este la timpul prezent, ceea ce îl face o poruncă continuă pentru credincios. În cartea Faptele Apostolilor, aceiași oameni care s-au umplut cu Duhul Sfânt, în ziua Cincizecimii s-au umplut din nou. Majoritatea oamenilor nu se îmbată doar cu o băutură. De asemenea, a fi umplut cu Duhul Sfânt nu este doar o experiență unică. Există o umplere inițială a Duhului Sfânt, dar și multe completări ulterioare.

Știi că beția poate schimba personalitatea unei persoane și o face să acționeze total diferit. De asemenea, a fi umplut cu Duhul Sfânt te poate face să acționezi la fel ca Iisus. Fii plini de Duhul azi, și mâine, și în următoarea zi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.