Şi când vine, El va mustra lumea de păcat, de neprihănire şi de judecată. (Ioan 16:8)

 

Lucrarea Duhului Sfânt este să condamne păcatul. Nu este lucrarea noastră. Noi suntem pur și simplu martori. Un martor nu este judecătorul sau juriul. Un martor relatează pur și simplu ceea ce a experimentat, oferind astfel dovezi despre adevărul unui lucru. Trebuie să asistăm prin cuvânt și faptă la adevărul lui Iisus, care este viu în noi. Atunci ne dăm deoparte și lăsăm ca Duhul Sfânt să fie cel care convinge.

În râvna lor, unii credincioși au trecut dincolo de stadiul martorilor și au încercat să aducă oamenii sub condamnare. Asumarea slujbei Duhului Sfânt nu numai că îi frustrează pe martori, ci îi și alungă pe mulți oameni departe de Dumnezeu. Facem un Duh Sfânt foarte sărac! Ar trebui să rămânem la treaba noastră de a fi martori și să nu ne băgăm în treaba Duhului Sfânt.

Chiar înainte ca Iisus să Se ridice la cer, El a declarat că Duhul Sfânt a fost dat să ne împuternicească de a fi martorii Lui și El a specificat unde trebuie să fim martori (Fapte 1:8). Pornim în Ierusalim (unde suntem), apoi Iudeea (cei din apropiere), apoi Samaria (alte grupuri religioase și rasiale) și, în sfârșit, părțile cele mai îndepărtate ale pământului (alte țări). Există câteva motive practice pentru acest lucru. Iisus a spus că un profet este onorat peste tot, cu excepția orașului natal (Matei 13:57). De obicei, cel mai greu loc în care „să fim” martori este familia și prietenii. Începând cu cei care ne cunosc cel mai bine, va determina să ne smerim pe noi înșine și să-I dăm lui Dumnezeu toată gloria. Orice respingere ne temperează pe noi și mărturia noastră, astfel încât vom fi mai eficienți și mai rezistenți când vom merge la celelalte popoare ale pământului.

Astăzi, fii atent deoarece ai responsabilitatea de a împărtăși Evanghelia așa cum te conduce Duhul Sfânt, dar apoi totul depinde de El. Știind acest lucru îți este luată toată presiunea și, dacă ești respins, știi că ei Îl resping pe Iisus, nu pe tine. Poți continua să ai o zi minunată știind că ai făcut voia Domnului.