Matei 9:9-10; Marcu 2:14-15; Luca 5:27-29

Și pe când trecea Iisus pe acolo, a văzut un om, numit Matei, șezând la recepția vămii și i-a spus: „Urmează-Mă.” Iar el sculându-se, L-a urmat. (Matei 9:9)

 

Când venim pentru prima dată la Iisus, este imposibil să știm tot ceea ce implică faptul de a-L urma pe El. Nu avem nici un motiv de a ne teme pentru a face un angajament total față de El, deoarece dragostea și grija Lui incontestabilă pentru noi este pe deplin evidențiată de fiecare dată când privim Crucea. Putem abandona totul pentru a-L urma! Din momentul în care luăm această decizie, atunci El începe să trăiască prin noi și vom găsi o putere care nu este a noastră și care este egală cu orice test am putea întâlni (Galateni 2:20). Se numește harul lui Dumnezeu.

Hristos trăind prin noi – acesta este secretul trăirii creștine victorioase. Nu noi trăim pentru Iisus, ci Iisus trăind prin noi. Neînțelegerea acestui simplu adevăr este rădăcina întregului legalism și al mentalității ”performanțelor.” Legea se concentrează asupra omului exterior și ne spune ce trebuie să facem. Harul se concentrează asupra omului interior și ne spune ce este deja terminat în Hristos. Când ne concentrăm asupra a ceea ce trebuie să facem, ne punem sub lege; dar când ne concentrăm asupra a ceea ce a făcut Hristos, umblăm în puterea supranaturală a harului Său.

Viața creștină nu este doar greu de trăit, este imposibilă de trăit în puterea ta omenească. Singura modalitate de a fi ca Iisus și de a face lucrările lui Iisus este de a-L lăsa pe Iisus să trăiască prin tine. Așa cum viața unei rădăcini se găsește în sol, o ramură în vița de vie, sau un pește în mare, adevărata ta viață de astăzi se va găsi doar în unirea cu Iisus.