14  Iisus, în puterea Duhului, S-a întors în Galileea; şi vestea despre El s-a răspândit în tot ţinutul din jur; (Luca 8:5-14)

 

Al treilea tip de pământ despre care Iisus a învățat în pilda semănătorului este astăzi caracteristica unei mari părți a trupului lui Hristos. Aceștia sunt credincioșii care au primit Cuvântul lui Dumnezeu și și-au luat angajamentul de a rămâne credincioși în persecuție, dar devin preocupați de treburile din această viață. Cuvântul semănat în inimile lor este sufocat și nu se produce roade. La fel cum buruienile dintr-o grădină vor fura toate substanțele nutritive și vor flămânzi plantele, tot așa grijile, cât și plăcerile acestei vieți, opresc Cuvântul din a da roade pentru că acestea au fost consumate de temerile și dorințele vieții de zi cu zi.

De-a lungul istoriei, biserica a crescut mereu ca mărime și putere în timpul persecuției. Acest lucru se datorează faptului că în timpul persecuției ne stabilim prioritățile corect. Ne dăm seama că viața noastră este în Iisus (Ioan 14:6), nu în lucruri (Luca 12:15), și ne concentrăm toată atenția asupra Lui. Prosperitatea a fost mult mai dăunătoare pentru trupul lui Hristos din motivul exact menționat aici în acest verset. Dumnezeu vrea să-i binecuvânteze pe copiii Săi cu bogăție materială (Psalm 35:27; Matei 6:33), dar o preocupare pentru aceste lucruri va sufoca Cuvântul lui Dumnezeu și îl va face neroditor.

Iisus a spus că în acest tip de persoane nici un fruct nu a fost adus la desăvârșire. Au manifestat niște roade, dar a fost întotdeauna prea puțin din ceea ce ar fi putut fi. Te simți frustrat pentru că abia reușești și nu experimentezi cu adevărat abundența pe care Iisus o are pentru tine? Examinea-ți stilul de viață și caută spinii! Vezi dacă grijile sau plăcerile din această viață sufocă Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă urmezi formula Lui pentru prosperitate găsită în Matei 6:19-34, căutând mai întâi Împărăția Sa în fiecare domeniu al vieții, inima ta va fi un sol bun. Cuvântul va aduce roade și te vei bucura de toate binecuvântările pe care Dumnezeu vrea să ți le ofere.