4I-au spus: „Învăţătorule, această femeie a fost prinsă chiar asupra faptului, săvârşind adulterul. 5Iar Moise, în lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe unele ca acestea: Tu deci ce zici?” (Ioan 8:1-11)

 

Aceasta a fost, posibil, cea mai dăunătoare ispită pe care cărturarii și fariseii I-au prezentat-o vreodată lui Iisus. O mare parte din popularitatea Lui răspândită a fost din cauza învățăturii Sale despre îndurarea și iertarea lui Dumnezeu față de păcătoși. Acest lucru a fost primit cu mult entuziasm de un popor care, înainte de această dată, i-a fost prezentată doar o imagine aspră, legalistă, critică a lui Dumnezeu.

Cărturarii și fariseii au încercat adesea să-L înfățișeze pe Iisus ca tolerând sau practicând păcatul din cauza asocierii Sale cu păcătoșii și a slujirii Sale față de ei, mai ales atunci când a încălcat tradițiile evreiești precum Sabatul. Cu toate acestea, Iisus a transformat cu succes fiecare atac într-o victorie pentru harul și îndurarea lui Dumnezeu.

De data aceasta evreii au crezut că L-au încolțit pe Iisus. Dacă El ar păstra învățătura Sa despre iertare și ar refuza să-o ucidă cu pietre pe această femeie, El ar fi într-o contradicție totală cu legea lui Moise. Aceasta le-ar oferi acestor evrei un temei legal pentru a-L ucide. Pe de altă parte, dacă El ar fi ucis-o cu pietre pe femeie, așa cum prevedea legea, oamenii L-ar părăsi. Părea că L-au prins cu orice ar fi ales.

Ca întotdeauna, nebunia lui Dumnezeu este mai înțeleptă decât a oamenilor, iar Iisus S-a ridicat deasupra ocaziei. El nu a condamnat păcatul și nici nu a nesocotit legea lui Moise. El i-a spus pur și simplu cel care era fără păcat să arunce prima piatră. Când Duhul Sfânt a început să-i convingă de propriul lor păcat, toți au trebuit să plece; prin urmare, ei nu au putut să dea vina pe Iisus pentru că nu a ucis-o pe femeie.

Pe măsură ce îți parcurgi ziua, probabil vei avea ocazii să fii supărat, rănit sau jignit de cei care păcătuiesc împotriva ta sau a altcuiva. Ori de câte ori se întâmplă acest lucru, amintește-ți cum a tratat-o Iisus pe această femeie și exersează harul Său uimitor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.