32Dar El le-a spus: „Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o cunoaşteţi.” (Ioan 4:27-46)

 

Mâncarea este esențială pentru viață. Fără ea, nu putem crește și nu putem rămâne sănătoși. Obținem forță și vitalitate din alimente; cu toate acestea, mâncarea nepotrivită ne poate ucide. Dietele necorespunzătoare au ucis mai multe persoane decât orice boală.

Sufletele noastre au nevoie și de hrănă. Lucrurile la care ne gândim și dorințele pe care le avem sunt hrană pentru sufletele noastre. Iisus a spus: „Omul nu va trăi numai prin pâine, ci prin fiecare cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4). El a apreciat hrana spirituală mai mult decât a apreciat hrana fizică. El a fost încântat să vadă că femeia samariteancă și oamenii din orașul ei răspund la darul Său de mântuire. Ucenicii Săi veniseră cu carne pentru ca El să mănânce, dar El a spus că ceea ce L-a hrănit au fost oamenii care veneau la El pentru mântuire.

La fel, ar trebui să ne axăm dorințele pe lucrurile lui Dumnezeu, astfel încât lucrurile spirituale să fie mai importante pentru noi decât cele fizice. Dieta nepotrivită pentru sufletele noastre este cauza principală a eșecului și a  depresiei din viața creștinilor. Biblia spune că preocuparea pentru fire este moarte, însă preocuparea pentru lucrurile Duhului este viaţă şi pace (Romani 8:6). În societatea noastră conștientă de sănătate, mulți dintre noi nu și-ar dori să ne abuzăm corpul cu o dietă sărăcăcioasă; totuși, ne omorâm sufletele hrănindu-ne cu lucruri nelegiuite și lumești.

Astăzi, răsfață-te cu o masă spirituală sănătoasă. Citește-ți Biblia și fii umplut de Cuvântul lui Dumnezeu. Apoi mergi la mall și condu câțiva oameni la Iisus. Vei descoperi „carnea” pe care Iisus a iubit-o mai mult decât orice mâncare naturală.